Duel tussen Schotland en Georgië gestaakt

De arbitrage heeft dinsdagavond het duel tussen Schotland en Georgië na een aantal minuten al gestaakt. Er ligt volgens de scheidsrechter namelijk te veel regenwater op het veld om door te voetballen.

Staking vanwege regenval

Schotland kwam binnen een mum van tijd op een voorsprong te staan. De thuisploeg kreeg een penalty mee, die Callum McGregor glansrijk verzilverde. Tijdens het maken van de openingstreffer werd ook duidelijk dat de bal niet normaal over het veld kon rollen, waardoor de scheidsrechter voldoende wist en met de spelers naar binnen ging.

Op Hampden Park zal de wedstrijd voor minimaal 20 minuten stilleggen, waarna het de hoop is dat het veld wat droger is geworden. Het is echter de vraag of dit in zo een korte tijd kan plaatsvinden. Anders is het de verwachting dat beide landen een dag later opnieuw een poging gaan wagen om de wedstrijd te spelen.

Aangezien het voor de spelers het laatste duel van het seizoen is, zullen beide teams hopen dat de staking niet definitief zal zijn. Ook de 50.000 toeschouwers op de tribunes zullen hun voorkeur hebben om door te gaan. De grootste regenbuien zijn inmiddels achter de rug, maar de afvoer van het water lijkt langer in beslag te nemen.

Geweldige start Schotland

Schotland staat er in de kwalificatie uitstekend voor. In een poule met Georgië, Noorwegen, Spanje en Cyprus behaalde het in de eerste 3 wedstrijden het volledige aantal punten. Het won in maart in eigen huis met 2-0 van Spanje, terwijl het afgelopen zaterdag Noorwegen met 1-2 aan de kant zette.