Dubbele tegenvaller voor Van Bronckhorst

Foto: Dubbele tegenvaller voor Van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst gaat vrijwel zeker komende week tekenen bij Besiktas, maar wie zijn assistenten gaan worden is nog hoogstens onbekend. Het Feyenoord-icoon hoopte op Jean-Paul van Gastel en Leon Vlemmings, maar zij zullen beiden niet meegaan naar Turkije.

Toekomstig Besiktas-trainer loopt twee blauwtjes bij assistenten

Vlemmings werkte in het verleden bij onder meer Feyenoord, AEK Larnaca, Excelsior en Roda JC. Sinds 2021 is hij innovatiemanager van FC Dordrecht en vormgever van ‘Energiek Dordt’, een project van de club om te kunnen groeien op alle gebieden. Momenteel staat Dordrecht vijfde in de Keuken Kampioen Divisie. “Ik heb Van Bronckhorst laten weten dat ik dit niet gaat doen”, bevestigt Vlemmings aan RTV Rijnmond. “We zijn met het vijfjarenplan van Energiek Dordt een commitment en een opdracht bij FC Dordrecht aangegaan. We willen de club waardevoller maken. Dat is ook een gaaf project.”

Van Gastel

Verder heeft Besiktas de stekker uit onderhandelingen met Van Gastel getrokken omdat diens werkgever NAC Breda niet mee wil werken. “Dat beoogden we precies”, doelt NAC op het afhaken van Besiktas. “We willen dit seizoen zo lang mogelijk in de race blijven om promotie naar de Eredivisie, daar werken we als club in alle geledingen hard voor. In dat streven willen we niet meer afgeleid worden door getouwtrek om onze trainer.”

Van Gastel zelf legt zich er bij neer. “De club is bij vertrek naar Spanje duidelijk geweest in haar standpunt en dan is het back to business. We beleven hier een strak en zinvol trainingskamp en werken bij NAC toe naar een ferme inhaalrace met hopelijk een mooi slot.”

Gaat Gio slagen bij Besiktas?

  • Ja
  • Nee..
455+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie