‘Drie slechtste Ajax-spelers verdienden spreekkoren in het bijzonder’

Foto: ‘Drie slechtste Ajax-spelers verdienden spreekkoren in het bijzonder’

Ajax verloor met 3-2 van sc Heerenveen en dat resulteerde in een fluitconcert en spreekkoren vanuit het uitvak. Dagblad Trouw wijst met name naar de Amsterdamse achterhoede als de schuldige.

‘Bij vlagen leek Ajax zondag weer op een ploeg in crisis’

“De spreekkoren waren waarschijnlijk gericht tegen tien Ajacieden, al verdienden verdedigers Josip Sutalo, Borna Sosa en Jorrel Hato ze in het bijzonder. In de vijftig minuten voor die eigen goal hadden zij hun ploeg door geklungel op een kansloze 3-0 achterstand gezet, tegen een kwakkelende middenmoter die al zes wedstrijden op rij niet wist te winnen. Ajax grossierde in dekkingsfouten en laconiek ingrijpen, met fatale gevolgen. Bij vlagen leek Ajax zondag weer op een ploeg in crisis, terwijl het al twaalf wedstrijden ongeslagen was”, lezen we in de krant.

“Keeper Diant Ramaj blonk weer uit met zijn rust, overzicht en balbehandeling. ‘Oeh’, klonk het op de tribunes, als Ramaj jagende aanvallers van Heerenveen omzeilde met een slimme pass. Maar de jonge keeper had onder druk alles onder controle. Zijn tweebenigheid hiep daarbij aanzienlijk.”

Sutalo, Sosa en Hato gefileerd

“Maar Ramaj kan geblunder van collega’s niet altijd oplossen. Bij de drie Friese doelpunten was hij kansloos. Bij de 1-0, een vrije kopbal van Pelle van Amersfoort, was Sutalo zijn tegenstander kwijt. De 2-0 van Osame Sahraoui begon toen linksback Sosa zijn tegenstander uit de rug liet weglopen. Bij de 3-0, één minuut na rust, greep Sutalo wederom laconiek in. Hato was vervolgens te laat om een tweede goal van Van Amersfoort te voorkomen”, aldus Trouw tot slot.

Ook Hato was erg slecht in Heerenveen

  • Eens
  • Oneens
545+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie