‘Donkere wolken pakken zich samen voor Justin Bijlow’

Foto: ‘Donkere wolken pakken zich samen voor Justin Bijlow’

Bart Verbruggen maakte dinsdag een uitstekende indruk onder de lat bij Oranje in de wedstrijd tegen Duitsland. Dat deed ook Mark Flekken vrijdag al in de wedstrijd tegen Schotland. Volgens Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam lijken de kansen voor Feyenoord-doelman Justin Bijlow op een EK dan ook in ramp tempo te slinken als hij binnenkort niet weer onder de lat staat bij de Rotterdammers.

Feyenoord-doelman Justin Bijlow moet vrezen voor mislopen EK

Bijlow leek op voorhand een belangrijke gegadigde om het doel te verdedigen tijdens het EK, maar raakte in de tweede seizoenshelft opnieuw geblesseerd. De doelman staat al enige tijd aan de kant, maar lijkt langzamerhand dichter bij zijn rentree te komen. Toch zal het de vraag zijn of Arne Slot Timon Wellenreuther niet laat staan, die de afgelopen periode een uitstekende indruk heeft gemaakt onder de lat bij Feyenoord. Is dat het geval, dan moet Bijlow serieus vrezen voor het EK denkt Krabbendam.

“Als Bijlow meewil, móét hij nu gaan spelen bij Feyenoord”, benadrukt Krabbendam bij Voetbal International. “Hij heeft een week of vijf waarin hij zich moet laten zien. Dan moet je maar hopen dat de bondscoach het lang en goed genoeg vindt. Normaal gesproken met 23 spelers gaan er maar drie keepers mee, dus voor Bijlow is het te hopen dat er 26 mee mogen”, waarmee Krabbendam doelt op de regels van de UEFA, waar bondscoach Ronald Koeman al felle kritiek op uitte.

Het zal dan ook afwachten zijn of Koeman Bijlow mee gaat nemen naar het EK in Duitsland, al denkt Krabbendam dat de Feyenoord-doelman ook geen eerste keeper gaat worden. De Feyenoord-watcher denkt dat die rol is weggelegd voor Verbruggen. “Dat denk ik wel, ja. De keeper was fantastisch. Hij speelde een geweldige wedstrijd. Hij heeft zijn kandidatuur wel onderstreept met dit optreden.”

Wie zou jij opstellen op het EK?

  • Verbruggen
  • Flekken
  • Bijlow
6080+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie