Dit zijn de opstellingen van Fortuna en Excelsior

Foto: Dit zijn de opstellingen van Fortuna en Excelsior

De vierde Eredivisie-wedstrijd van de zondagmiddag gaat tussen Fortuna Sittard en Excelsior en wordt gespeeld in het Fortuna Sittard Stadion. Deze beide ploegen staan relatief dicht bij elkaar op de ranglijst (het verschil bedraagt maar 6 puntjes), dus is dé kans voor de Limburgers om nog wat dichterbij te kruipen.

Opstellingen Fortuna Sittard en Excelsior

Oefenmeester Danny Buijs hoopt dat zijn spelers er vandaag ‘staan’: “Het is een kwaliteit als je er echt staat als je moet leveren. Het gaat erom dat je dit volhoudt en daarnaast de volgende stap zet door te pieken tegen de grotere ploegen. Daartoe zijn we nog niet echt in staat geweest. Een gelijkspel tegen Feyenoord, Ajax en FC Utrecht is niet verkeerd, maar we hadden er meer uit kunnen halen. We hebben te weinig bonuspunten gepakt. Die kunnen straks het verschil maken tussen een topseizoen en een oké-seizoen.”

“In de wedstrijden bij Heerenveen en PEC Zwolle was het krachtsverschil echt niet groot. En van Sparta hadden we thuis moeten winnen. We krijgen nog enkele mogelijkheden om teams die vlak boven ons staan te verslaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat ons dat gaat lukken”, aldus de coach.

“Een type klootzak”

Excelsior begon geweldig aan het huidige Eredivisie-seizoen, maar inmiddels zit de klad er flink in bij de Kralingers. Marinus Dijkhuizen: “We hebben te weinig jongens die echt even de toon zetten en dat is juist wat wij de laatste elf wedstrijden wél nodig gaan hebben. Daar hoort op sommige momenten een overtreding bij. Op de training moeten we die momenten gaan herkennen. We hebben veel goede voetballers, maar missen een type klootzak wel een beetje.”

Wat denk jij?

  • Fortuna wint
  • Excelsior wint
  • Dit wordt gelijk
11+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie