Dit is waarom Stengs al na één helft werd gewisseld bij Feyenoord

Foto: Dit is waarom Stengs al na één helft werd gewisseld bij Feyenoord

Feyenoord boekte dankzij een laat doelpunt van Mats Wieffer een 1-0 overwinning op RKC. De Rotterdammers speelden het grootste gedeelte van de wedstrijd tegen tien man na de rode kaart van RKC-doelman Etienne Vaessen, maar hadden moeite om de kansen om te zetten in goals. Calvin Stengs was betrokken bij de rode kaart, maar werd in de rust opmerkelijk genoeg ook al gewisseld door trainer Arne Slot.

Waarom werd Calvin Stengs al vroegtijdig gewisseld door Feyenoord-trainer Arne Slot?

Feyenoord-watcher Dennis Kranenburg vertelt bij RTV Rijnmond dat hij het lastig vindt om een oordeel te vellen over de rode kaart, maar zijn collega Dennis van Eersel is echter duidelijk. “Ik vind het te zwaar gestraft nu ik het heb teruggezien. Ik vind het nog steeds lastig te zien of de bal eerst op z’n arm komt. Het is niet dat hij z’n arm uitsteekt en het een hele duidelijke handsbal is. Het voelt als een dubbele straf. Maar het is niet duidelijk vast te stellen en daarom heeft de VAR besloten het niet terug te draaien.”

Volgens Van Eersel had de rode kaart uiteindelijk niet direct veel invloed op het resultaat. “‘Als het de wedstrijd al beïnvloedt heeft, was het voor Feyenoord eigenlijk alleen maar moeilijker.” Kranenburg kan zich daar wel in vinden. “Zij hebben de pot alleen maar meer dichtgehouden, het wordt daardoor alleen maar lastiger. Feyenoord speelde toch net iets te traag om RKC kapot te spelen. Je zag veel combinaties, maar het was toch veel temporiseren en te veel breed spelen.”

Volgens Kranenburg was het ook wel begrijpelijk dat Stengs er in de rust werd afgehaald door Slot. “Je speelt wel heel veel wedstrijden. Calvin Stengs heeft nu al meer wedstrijden gespeeld dan in het volledige vorige seizoen. Arne Slot zei ook dat hij dat goed moet managen, omdat hij dat fysiek heel erg blijkt te merken. Stengs had ook twee dagen niet getraind, waardoor hij nu ook vroeg gewisseld werd. Hij krijgt last van die knie na zoveel wedstrijden.

Goede beslissing om Stengs zo vroeg te wisselen?

  • Ja
  • Nee
2191+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie