Deze twee Europese topclubs staan in Arabische belangstelling

Foto: Deze twee Europese topclubs staan in Arabische belangstelling

Het zou zomaar kunnen dat Olympique Marseille en Valencia binnenkort onder Saoedi-Arabisch bewind staan, dat schrijft The Independent. Een bedrijf dat in handen is van de Saoedische overheid zou de invloed van het land willen vergroten door de clubs over te nemen.

Saoedi-Arabië hoopt met de aankoop zijn invloed te vergroten

The Independent schrijft dat Olympique Marseille en Valencia tot de voornaamste keuzemogelijkheden behoren. Het Public Investment Fund (PIF), dat ook Newcastle United bezit, heeft geen intentie om de clubs over te nemen. Wel is er een andere betrokken partij die zich met de koop bezig zou houden. Er wordt achter de schermen hard gewerkt om de verkoop in orde te maken.

Door dergelijke clubs te kopen, hoopt Saoedi-Arabië zijn invloed in de voetballerij te vergroten. Valencia en Marseille zijn twee clubs met een rijke historie en een grote fanbase. Sportief gaat het echter minder. Om die reden zou Saoedi-Arabië geïnteresseerd zijn in deze clubs.

Newcastle United is een goed voorbeeld van zo’n club. De club uit het noordoosten van Engeland was al jaren een middenmoter. Door de investeringen vanuit Saoedi-Arabië is de club sportief gegroeid en speelt het voor het eerst sinds jaren weer Champions League-voetbal. Vorige week woensdag wonnen The Geordies met 4-1 van Paris Saint-Germain.

Een Saoedische investering is zo slecht nog niet

  • Ja wel, akelig land
  • Nee, geld is geld
212+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie