Dest kijkt uit naar Malen-confrontatie: “Ik heb wel een plannetje”

Foto: Dest kijkt uit naar Malen-confrontatie: “Ik heb wel een plannetje”

Sergiño Dest schoof maandagmiddag aan voor de persconferentie van PSV om vooruit te blikken op de Champions League-confrontatie met Borussia Dortmund. De vleugelverdediger krijgt dinsdagavond hoogstwaarschijnlijk te maken met een oude bekende: Doneyll Malen. Het duo zat samen in de jeugdopleiding van Ajax.

Dest ziet kansen voor PSV tegen Dortmund en kijkt uit naar weerzien met Malen

Dest hoopt nog niet dat het al de wedstrijd van het jaar is voor PSV en vertelde zelfs al verder te durven kijken. “Het is bij ons niet hetzelfde als hoe we zijn geëindigd (in 2023, red.), maar we komen er wel weer. We hebben een heel goede ploeg, zijn allemaal gemotiveerd en werken hard voor elkaar. We kunnen nog mooie stappen maken dit seizoen. Mijn droom is om de Champions League te winnen, maar zo ver zijn we nog niet, denk ik. Wie weet kunnen we er naartoe groeien.”

De Amerikaans international is van mening dat PSV een goede kans heeft om de kwartfinales te halen. “Ik was wel tevreden met de loting, we hadden nog betere tegenstanders kunnen loten. Maar Dortmund blijft Dortmund. Voor mijn gevoel is de strijd fifty-fifty. Het wordt een heel intensieve wedstrijd, van kant naar kant. Dortmund heeft veel kwaliteiten, ook al spelen ze misschien weleens een mindere wedstrijd. Dat ze eerste werden in hun groep in de Champions League zegt mij meer.”

Dest en Malen speelden in Ajax-jeugd

Voor Dest is het nog een extra leuke bijkomstigheid dat hij dinsdagavond waarschijnlijk tegenover Malen zal staan. “Ik ken hem van vroeger, toen we in de jeugd van Ajax zaten. Ik heb later ook tegen hem gespeeld toen hij bij PSV zat. Donyell is heel snel, behendig en heeft een goede balbehandeling. Zeker geen makkelijke tegenstander. Als wij veel de bal hebben, zal hij meer moeten verdedigen. Maar het kan ook andersom zijn. Dat zullen we morgen zien.” De vleugelverdediger grapte er in ieder geval al over nagedacht te hebben. “Ik heb wel een plannetje om tegen hem te spelen, maar dat vertel ik niet. Die houd ik nog even op zak.”

Wie heb jij liever in je team?

  • Dest
  • Malen
76+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie