De kinderdiscipline van Maurits en Melina, de kortzichtige voetballerina’s

Foto: De kinderdiscipline van Maurits en Melina, de kortzichtige voetballerina’s

De bankrekening is gevuld met miljoenen euro’s, de mobiele telefoon is standaard 100 procent opgeladen en de huiskapper komt elke dag op bezoek. Het zijn drukke tijden voor sommige profvoetballers en ook mensen in het management. Maar daar waar het moet gebeuren, bij hun club, lopen ze het allerliefste soms de kantjes er vanaf. Of profileren ze zich als gekkies, speelt het ego hun parten. Bij Ajax, in Moskou en ook in Maastricht.

Opinie: De discipline van sommige mensen in het voetbalwereldje is ver te zoeken, in wat voor een vorm dan ook

Ik wil Remko Pasveer op deze plek hartelijk bedanken. Omdat hij ons een inkijkje heeft gegeven in de kleedkamer bij chaosclub Ajax, die inmiddels weer mondjesmaat de weg omhoog terug aan het vinden is. Zelfgekozen en dus bewust zo gedaan. De inmiddels derde of vierde doelman, whatever, van de Amsterdammers sprak in een interview met Het Parool vrij openhartig over de mentaliteit en dus discipline van sommige medespelers.

“Spelers als Dusan Tadić, Davy Klaassen, Lisandro Martínez, Daley Blind, Antony of Sébastien Haller wilden altijd beter en sterker worden, ook in hun vrije tijd. Nu is het na de training rustiger in de gym. Iedereen wilde na de training ook graag iets extra’s doen met de bal. Er was liefde voor de bal. Dat mis ik nu wel eens. Ik merk nu dat men sneller naar binnen of naar huis gaat. Bij de huidige generatie spelers zie ik minder toewijding, en dat baart me zorgen.” Aldus de heer Pasveer.

Potsierlijke Promes

Duidelijke woorden van deze Remko. Over de kortzichtigheid van sommigen van zijn collega’s die denken met minder te doen toch evenveel te kunnen bereiken. Ik moest denken aan Quincy Promes. In Nederland verwikkeld in grote criminele kwesties, zeker als ik justitie moet geloven, maar ondertussen lekker wat ballen bij Spartak Moskou voor zakken vol met geld én zo af en toe potsierlijke filmpjes maken voor Instagram. Alsof het allemaal de normaalste zaak van de wereld is. Niets en niemand, ook zijn slachtoffer van een steekpartij niet, nemen. Over discipline gesproken.

Zelfkennis. Durven in de spiegel te kijken of het wel allemaal goed is wat je aan het doen bent. Maurits Hendriks gaat op korte termijn bij Ajax vertrekken via de achterdeur. In de hockeywereld befaamd en beroemd, maar in de Johan Cruijff ArenA compleet verguist. Als ik mijn collega’s moet geloven is hij vanaf dag één uitgekotst als topman op de werkvloer bij Ajax. Door zijn hooghartige manier van communiceren. Ik hoorde ergens iemand ook iets zeggen over “narcistische trekjes”.

Moe Ajax-personeel door Maurits Hendriks

Stiekem krijg ik het gevoel dat Maurits Hendriks zelf niet helemaal door heeft gehad dat hij niet zo geliefd was binnen de gevallen topclub uit de Nederlandse hoofdstad. Dát is ook een vorm van discipline, wat mij betreft. De verkeerde. Dat je blijft vasthouden aan je eigen stoïcijnse manier van werken, terwijl je werkomgeving je onuitstaanbaar vindt en je liever zo snel als mogelijk gaan dan komen.

Maar het kan ook anders, als ik het toch over discipline heb. Eentje met rode oortjes. Commercieel manager Melina Luijendijk van MVV staat op straat. Omdat zij zich privé in lingerie liet fotograferen. Waarna deze kiekjes in de buitenwereld terechtkwamen. Was haar foto in pikante pose dan zó erg? Nee, natuurlijk niet. Maar het feit dat Luijendijk zich überhaupt in jarretels op de gevoelige plaat had laten vastleggen was simpelweg niet verstandig.

De lingeriemanager van Nederland

Zij had op tien vingers kunnen natellen dat mensen, zeker binnen de Limburgse voetbalclub waar zij een managementfunctie bekleedde, hierover zouden kúnnen gaan vallen. Wat dus ook gebeurde. De Limburgse ‘lingeriemanager’ zit inmiddels zonder werk thuis. Is dat ietwat overdreven? Ja, misschien wel. Maar de hoofdrolspeelster in kwestie moet, wil ze ooit weer terugkeren in de voetballerij tenminste of elders in het bedrijfsleven, ietwat gedisciplineerder gaan worden in haar gedrag.

Dus sowieso even nadenken over welke kledij ze dan aantrekt en welke fotograaf zij uitkiest. Want voor je het weet kan heel Nederland ervan meegenieten.

Over Bjorn Thimister

Bjorn Thimister (1978) schrijft voor SoccerNews.nl onder andere over PSV, Fortuna Sittard, Roda JC, VVV en MVV. Ook richt hij zich onder meer op andere clubs in de Keuken Kampioen Divisie en Bundesliga en doet onderzoek naar opvallende achtergrondzaken in het voetbalwereldje. Elke woensdag schrijft hij een opinie over gebeurtenissen in het Nederlandse of internationale voetbal. Thimister is sinds negentien jaar journalist. Tips? [email protected].

Ajax had veel eerder afscheid van Maurits Hendriks moeten nemen

  • Ja
  • Nee
90+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:00
3+
Ajax begint bovenaan, VOLGEVRETEN PSV’ers en 5 over 12 voor Vitesse | Twee Viertje met Aad #81
16:45
37+
‘Denk niet dat PSV open staat voor salonremise’
16:30
92+
Mark van Bommel trekt Antwerp-deur achter zich dicht
16:13
29+
Arsenal brengt slecht nieuws over Miedema
16:07
61+
‘PSV identificeert topkandidaat voor versterking defensie’
15:48
59+
‘Ten Hag kan Man United verruilen voor nieuwe topclub’
15:34
190+
‘Transfer binnen Eredivisie lonkt voor Bas Kuipers’
15:20
74+
Slot geeft update over status met Liverpool
15:00
177+
Feyenoord bevestigt rampscenario Mats Wieffer
14:45
142+
Vitesse bereikt gigantische mijlpaal
14:32
361+
‘Dreun voor Noa Lang’
14:15
82+
Opsteker voor NEC: ‘Ajax en PSV-target snel terug’
14:00
89+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
13:42
4351+
‘Allerslechtste’ Vandaag Inside-gast met grond gelijkgemaakt
13:28
89+
Frenkie de Jong-wens voor Ten Hag: “Nodig voor Ajax-stijl”
13:13
32+
Dit is de beste speler in de Premier League
12:59
189+
Transferdomper voor FC Utrecht
12:43
77+
Bakayoko geniet van Eredivisie-sensatie: “Hoe hij dat doet, pff…”
12:29
3109+
‘Van Bommel heeft groot nieuws voor Feyenoord’
12:15
2358+
‘Daley Blind-drama voor Oranje’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie