‘Dan krijgt Promes geen oranje overall, maar een normale behandeling’

Foto: ‘Dan krijgt Promes geen oranje overall, maar een normale behandeling’

Ooit was hij doelman van SC Cambuur in de Eredivisie, tegenwoordig werkt Leonard Nienhuis als bewaker in de gevangenis van Veenhuizen. In een interview met De Telegraaf vertelt Nienhuis (33) over zijn nieuwe baan.

Leonard Nienhuis met 98 Eredivisie-wedstrijden achter zijn naam nu gevangenisbewaker

“Je denkt over je toekomst na als je nog met voetbal bezig bent. Mijn schoonvader werkte in de gevangenis. Ik ging er stage lopen. Samen met de teamleider kregen we het voor elkaar dat ik nu een vaste aanstelling heb”, begint Nienhuis over zijn carrièreswitch.

Het valt niet uit te sluiten dat Nienhuis in de nabije toekomst Quincy Promes naar diens cel moet begeleiden. “Natuurlijk heb je het daar wel eens over. Stel dat hij gesignaleerd wordt, gepakt wordt en naar Nederland komt. Naar welke gevangenis gaat hij dan? Als dat in Veenhuizen is, dan is hij voor mij gewoon één van de gevangenen. Hij krijgt geen oranje overall, maar een normale behandeling. Ook al heb ik wel eens tegen hem gespeeld. Dat was in het kampioensjaar van Cambuur. Hij voetbalde bij Go Ahead in een aanval met Marnix Kolder en Jarchinio Antonia. Erik ten Hag was er de trainer. Promes weet in ieder geval dat ik moeilijk te passeren ben!”

Waarom Leonard Nienhuis al op zijn 28ste stopte als keeper

Tot slot legt Nienhuis uit waarom hij al op zijn 28ste stopte: “Ik wilde terug naar de normale maatschappij en meer tijd vrijmaken voor het gezinsleven. Na mijn periode bij Cambuur ben ik als tweede keeper naar Sparta gegaan. Ik heb er de play-offs nog gespeeld, maar na dat seizoen was er weinig interesse van andere clubs. Pas in oktober meldde NEC zich. We kwamen er financieel niet uit. Ik had al besloten om terug te gaan naar mijn oude club Aduard.”

Ken jij Nienhuis nog?

  • Zeker!
  • Zegt me niets
263+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie