Conference League-loting: AZ naar België

Foto: Conference League-loting: AZ naar België

Op vrijdagmiddag is er geloot voor de kwartfinales en halve finales (en daaruit voortvloeiend de finale) van de Conference League. Eén Nederlandse deelnemer hield zijn adem in, in het Zwitserse Nyon: AZ kreeg te horen dat het in de volgende ronde tegen RSC Anderlecht speelt. De Alkmaarders rekenden gisteravond af met SS Lazio (2-1) in het derde toernooi van Europa.

Conference League-loting

In het AFAS Stadion werd het dus 2-1 voor de mannen van oefenmeester Pascal Jansen, maar die hadden natuurlijk óók al in de Italiaanse hoofdstad Rome gewonnen (1-2). “Bij de loting wist je dat Lazio niet de minste was, maar we hebben altijd vertrouwen gehad. Het is mooi, maar bij de volgende loting willen we er ook staan. Natuurlijk kunnen we ver komen in de Conference League”, zei de coach vervolgens. Jansen toonde zich behoorlijk strijdbaar én vol vertrouwen: “De kwartfinales hoeven niet het einde te zijn. Alles is mogelijk, dus een eindzege is zeker niet uitgesloten. Laat de volgende maar komen.”

AZ kende zijn mogelijke tegenstanders natuurlijk al: Lech Poznan, Fiorentina, FC Basel, OGC Nice, RSC Anderlecht, West Ham United en AA Gent. In Nyon kreeg de club uit de kaasstad van Nederland het verdict te horen: in de kwartfinale dient er afgerekend te worden met Anderlecht, waarna de Alkmaarders het in de halve finale opnemen tegen AA Gent of West Ham.

De kwartfinalewedstrijden worden op donderdag 13 en 20 april gespeeld en de halvefinaleduels op donderdag 11 en 18 mei. De finale staat gepland voor woensdag 7 juni en wordt afgewerkt in het Tsjechische Praag.

Loting kwartfinales Conference League

Lech Poznan-Fiorentina
AA Gent-West Ham United
RSC Anderlecht-AZ
FC Basel-OGC Nice

Loting halve finales Conference League

Lech/Fiorentina-Basel/Nice
Gent/West Ham-Anderlecht/AZ

Wint AZ de Conference League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zie jij AZ de Conference League winnen?

  • Ik wel
  • Ik niet
286+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie