Cillessen droomt na dubbel Ajax-succes van meer prijzen

Foto: Cillessen droomt na dubbel Ajax-succes van meer prijzen

Jasper Cillessen gaat dinsdagavond keepen bij NEC. Tot dusver was Robbin Roefs de ‘bekerdoelman’, maar nu de finale in zicht is kiest trainer Rogier Meijer voor zijn eigenlijke eerste goalie.

NEC-doelman Jasper Cillessen aast op volgend bekersucces

Tot blijdschap bij Cillessen zelf. In De Telegraaf zegt de Groesbeker: “Ik ben landskampioen geworden met Ajax en heb de Johan Cruijff Schaal gewonnen, maar de KNVB-beker nog nooit. Het zou heel mooi zijn als ik die ook aan mijn erelijst kan toevoegen. De bekerfinale is op 22 april en op 23 april word ik 35. Ik zou mezelf een heel mooi verjaardagscadeau kunnen geven. De enige ervaring die ik in Nederland heb met de bekerfinale, is de beruchte 1-5 nederlaag met Ajax tegen PEC Zwolle. Maar toen zat ik op de bank en stond Kenneth Vermeer onder de lat. We kwamen met 1-0 voor, waarna al het vuurwerk op het veld kwam en heel snel daarna kwam de 1-1 eroverheen en uiteindelijk verloren we ruim.”

In Spanje won Cillessen al twee keer de beker. “Met FC Barcelona heb ik tweemaal de beker gewonnen en één bekerfinale verloren. En ook met Valencia heb ik de bekerfinale verloren, maar toen zat ik op de bank. Bij Barcelona was de bekerfinale spelen minder groot dan bij Valencia. Bij Valencia stond het hele plein vol met feestende mensen. Dat was indrukwekkend. Bij Barcelona draaide het om de landstitel en was de beker leuk erbij. Mijn eerste bekerfinale was de laatste officiële wedstrijd in Vicente Calderon. En mijn tweede bekerfinale was het afscheid van Andres Iniesta. De derde verloren we helaas van Valencia. De vierde, waarin ik dus niet speelde, verloren we met Valencia na penalty’s van Betis.”

Cillessen blikt vooruit op SC Cambuur-uit

Dinsdagavond wacht een bezoekje aan SC Cambuur. “Het is geen gemakkelijke wedstrijd, daar op het kunstgras in Leeuwarden. Een halve finale is sowieso nooit gemakkelijk, maar het zou wel hebben gescheeld als we thuis hadden kunnen spelen. Kunstgras is toch iets anders dan een goed grasveld, zoals wij dat bij NEC hebben. Het publiek staat er ook altijd enorm fanatiek achter bij Cambuur, dus daar kunnen we ons ook op voorbereiden. In de competitie draaien ze niet heel goed, maar de beker is de beker, dus dat zegt niet zoveel. Hercules wint van Ajax, Cambuur wint van Vitesse. Er gebeuren altijd gekke dingen.”

“We zijn lekker bezig. Als ploeg hebben we het goed voor elkaar. We hebben het verlies van Magnus (Mattsson, red.) goed opgevangen. Die lijn willen we doortrekken. Het uiteindelijke doel in de competitie is om straks in de play-offs iets moois neer te zetten en Europees voetbal te halen. En de beker is de snelste weg naar Europa. Cambuur is zeker geen gemakkelijke horde, maar ik heb er vertrouwen in dat we die wel kunnen nemen. Ik heb er enorm veel zin in om te gaan keepen”, aldus Cillessen tot slot.

Goede beslissing om nu toch Cillessen op te stellen

  • Eens
  • Oneens
88+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie