Bochum blijft in Bundesliga na herrijzenis

VfL Bochum speelt ook volgend seizoen in de Bundesliga. De club wist degradatie te ontlopen door Fortuna Düsseldorf na een sensationele avond opzij te zetten middels een strafschoppenserie.

Fortuna Düsseldorf na bloedstollende strafschoppenserie onderuit

Fortuna Düsseldorf begon met veel vertrouwen aan de returnwedstrijd in de play-offs. De Flingeraner boekten afgelopen week een 0-3 overwinning in Bochum, waardoor de Tweede Bundesliga-club met anderhalf been in de Bundesliga leek te staan. De opponent bleek echter niet van plan om zich neer te leggen bij degradatie.

Philipp Hofmann wist VfL Bochum maandagavond al na achttien minuten op voorsprong te zetten. Na rust liet hij Fortuna Düsseldorf helemaal wankelen door de marge te verdubbelen. Vier minuten na zijn tweede treffer maakte Kevin Stöger vanaf elf meter zelfs de 0-3, waardoor de schade over twee duels was weggepoetst.

Het tweeluik kreeg geen winnaar in de reguliere speeltijd alsmede de verlenging. Er moest daardoor een strafschoppenserie aan te pas komen om de strijd om het laatste Bundesliga-ticket voor volgend seizoen te beslissen. Deze serie pakte in het voordeel uit van Bochum.

Scoreverloop: 0-1 (18′) P. Hofmann, 0-2 (66′), 0-3 (70′) K. Stöger (strafschop)