Bizarre PSV-statistiek, Ajax en FC Utrecht ver in de min

Foto: Bizarre PSV-statistiek, Ajax en FC Utrecht ver in de min

Opvallend genoeg presteren veel Eredivise-clubs qua puntenaantal ongeveer gelijk aan het voorgaande seizoen schetst Voetbal International. Een aantal uitzonderingen daargelaten, waarbij PSV, Ajax en FC Utrecht uit de ban springen. Vooral de Eindhovenaren hebben veel meer punten verzameld als in voorgaand seizoen, terwijl de andere twee clubs juist negatieve uitschieters hebben.

PSV stevent af op record

PSV is tot nu toe dan ook bezig aan een uitmuntend seizoen, waarin het alle zestien competitiewedstrijden wist te winnen. Zaterdag tegen Excelsior kan het zelfs het record evenaren van oud-trainer Guus Hiddink, die eind jaren tachtig zeventien keer op rij zegevierde. Dat PSV ten opzichte van voorgaand seizoen een enorme puntensprong heeft gemaakt is dan ook niet verwonderlijk.

Afgelopen seizoen had PSV onder Ruud van Nistelrooij na zestien wedstrijden 32 punten verzameld, tegenover de 48 punten van dit seizoen. Een verschil van maar liefst zestien punten. Runner-up op de lijst is Go Ahead Eagles, dat vier punten meer heeft dan in het vorige seizoen. Fortuna Sittard en FC Twente volgen daarna met drie punten meer.

FC Utrecht en Ajax grootste dalers

Aan de negatieve kant van de ranglijst springen FC Utrecht en Ajax eruit. De Domstedelingen staan onderaan en hebben negen punten minder dan in voorgaand seizoen. Ajax doet het wat dat betreft iets beter, maar haalde zeven punten minder. Met name de start van het seizoen was voor de Amsterdammers dramatisch, die zelfs even laatste stonden in de Eredivisie.

“Dat Sparta Rotterdam iets zou terugvallen, lag in de lijn der verwachting. Ondanks de min zes ten opzichte van vorig seizoen staan De Kasteelheren nog steeds knap zevende. Verder valt op dat er liefst elf clubs zijn die momenteel maximaal vijf punten meer of minder hebben dan afgelopen seizoen. AZ is de enige ‘prestatieneutrale’ club”, komt het weekblad tot de slotconclusie.

Verschil met seizoen 2022/2023:

PSV 16, Go Ahead Eagles 4, Fortuna Sittard 3, FC Twente 3, NEC 2, Excelsior 1, Feyenoord 1, AZ 0 ,FC Volendam -1, Vitesse -4, RKC -4, sc Heerenveen -5, Sparta -6 ,Ajax -7 ,FC Utrecht -9.

Verwacht jij dat PSV het record van meeste overwinningen op rij gaat verbreken?

  • Ja
  • Nee
378+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie