Begaat Ajax Weghorst-flater? “Dolberg is kapot gegaan”

Foto: Begaat Ajax Weghorst-flater? “Dolberg is kapot gegaan”

Wout Weghorst is niet de juiste man om de Ajax-selectie te versterken. Die conclusie trekt Marciano Vink op de dag dat de Amsterdammers in verband worden gebracht met de Oranje-international.

Marciano Vink geeft Ajax negatief advies over Wout Weghorst

In het ESPN-programma Voetbalpraat spreekt Vink zijn scepsis uit over Weghorst in combinatie met Ajax. “Ik heb diep respect voor wat hij met zijn kwaliteiten heeft bereikt, maar als we praten over een Ajax-spits die onder Farioli hoog druk op de bal moet zetten… Het zou kunnen, maar ik zie het niet voor me. Brobbey is eerste spits en hij is geen type dat tweede spits wil zijn. Dan krijg je een beetje Dolberg en Huntelaar.”

“Iedereen denkt dat je een fantastische hijger in je nek moet hebben, maar dat is niet waar, Dolberg is kapot gegaan aan het feit dat Huntelaar bij elke misser bij wijze van spreken het veld in wilde rennen”, vervolgt de voormalig Ajax-voetballer. “Brobbey neemt echt geen voorbeeld aan Wout Weghorst. Het enige is misschien het feit dat je een bepaalde mentaliteit meebrengt, maar de mentaliteit van Brobbey is ook goed. In zo’n rukseizoen in een rukelftal laten zien dat jij wél degene bent waar je voorin op kunt bouwen, dát vind ik mentaliteit.”

Pressie maakt geen indruk

Vink is totaal niet onder de indruk van de pressie van Weghorst. “Weghorst zet druk in één tempo. Hij kan van links naar rechts rennen achter een bal aan en dat vinden jullie dan misschien fantastisch. Dat is niet slim drukzetten, maar gewoon laten zien dat hij heel hard werkt. Ik denk niet dat Brobbey naar Weghorst kijkt en Weghorst waarschijnlijk niet naar Brobbey.”

Past Weghorst bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
667+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie