‘AZ-revelatie lonkt naar Bundesliga-transfer’

Foto: ‘AZ-revelatie lonkt naar Bundesliga-transfer’

Sven Mijnans hoopt mogelijk komende zomer al een transfer te maken naar het buitenland. De middenvelder heeft van AZ-trainer Maartens Martens een nieuwe rol gekregen en daarin lijkt de oud-Spartaan de laatste weken goed te gedijen. Mijnans wil graag de lijn doortrekken en hoopt daarmee een transfer naar het buitenland te kunnen verdien.

AZ-revelatie Mijnans zinspeelt op zomerse transfer naar buitenland

Martens heeft Mijnans de laatste weken een andere rol gegeven binnen AZ en dat lijkt de middenvelder als een jasje te pakken. “Ik heb vaak aangegeven dat ik een nummer tien ben in plaats van een acht. Dat is besproken en nu spelen we met twee tienen”, vertelt Mijnans tegenover ESPN over zijn nieuwe rol.

De middenvelder zegt zich goed te voelen op de positie achter de spits. “Dani (de Wit, red.) en ik hebben een goede afstemming. Als ik naar binnen kom, gaat hij naar buiten. Andersom werkt dat ook, de afwisseling bevalt me goed.” In de afgelopen drie wedstrijden scoorde Mijnans twee keer en was hij ook nog goed voor twee assists. Een lijn die hij hoopt door te kunnen trekken. “Om de interesse te wekken vanuit het buitenland, moet ik nog productiever worden.”

Bundesliga voor Mijnans?

Een specifieke voorkeur heeft Mijnans niet helemaal, al denkt hij wel te weten in welke competitie hij het beste zou passen. “Maar ik ben een type voor de Bundesliga.” In de winter van 2023 nam AZ Mijnans over van Sparta voor een bedrag van ruim twee miljoen euro. Mijnans heeft in Alkmaar nog een contract tot medio 2025 en scoorde dit seizoen in 22 wedstrijden drie doelpunten. Daarnaast was de aanvallende middenvelder nog goed voor vijf assists.

Kan Mijnans al de stap naar de Bundesliga aan?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, kan beter nog een jaar bij AZ blijven
456+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie