AS Roma en Atalanta Bergamo laten steken vallen in Serie A

AS Roma en Atalanta Bergamo hebben woensdagavond slechte zaken gedaan in de Italiaanse (sub)top. De Romeinen verloren twee punten op bezoek bij Sassuolo, terwijl Atalanta onderuit ging tegen Lecce.

Sassuolo – AS Roma

Doordat Napoli blijft winnen in de Serie A, kunnen de concurrenten geen steken laten vallen. AC Milan deed dat dinsdag wel door gelijk te spelen tegen Cremonese. Roma begon tegen Lecce zonder Rick Karsdorp aan het duel, hij zou halverwege de tweede helft wel invallen. Tot tien minuten voor tijd bleef het duel doelpuntloos. Tammy Abraham, waar de nodige kritiek op was, zette de hoofdstedelingen op voorsprong. De 0-1 kon niet over de streep worden getrokken. Andrea Pinamonti zorgde voor de eindstand van 1-1. Hierdoor blijft de Giallorossi steken op de vijfde plek.

Lecce – Atalanta Bergamo

Marten de Roon is terug bij Atalanta, hij speelde in de eerste helft mee bij La Dea. Teun Koopmeiners loste hem in de rust af, terwijl Hans Hateboer het hele duel op de bank bleef. In de pauze was de eindstand al bepaald. Het verrassende Lecce kwam met treffers kort achter elkaar van Federico Baschirotto en Federico Di Francesco op 2-0. Duván Zapata maakte de aansluitingstreffer, maar een resultaat werd er niet behaald door Atalanta. Zij staan nog een puntje boven Roma.

Pakt Atalanta wel drie punten tegen Inter?