Arne Slot schiet dubbele Feyenoord-terugkeer af

Foto: Arne Slot schiet dubbele Feyenoord-terugkeer af

Feyenoord heeft financieel gezien nog altijd niet zoveel te makken. En daarom is het volgens oefenmeester Arne Slot van de Rotterdammers ook (nog) niet mogelijk om voetballers als Georginio Wijnaldum (AS Roma) en Stefan de Vrij (Internazionale) terug te halen naar De Kuip…

Joris Mathijsen, Khalid Boulahrouz, Dirk Kuyt en Robin van Persie; allemaal ‘keerden ze terug’ naar Rotterdam-Zuid. Maar in het Algemeen Dagblad reageert Slot: “In het verleden wel ja, misschien was de financiële positie beter. Dirk en Robin hadden ook een enorme clubliefde, maar kwamen niet al op 29-jarige leeftijd terug naar De Kuip. Mathijsen en Boulahrouz zitten volgens mij wel in een ander segment.”

“Wij moeten het hebben van clubliefde, we kunnen nooit in de buurt komen van salarissen die spelers nu nog bij topclubs verdienen”, zegt hij. “Daarom zijn de namen van Stefan de Vrij en Georginio Wijnaldum op dit moment voor beide partijen absoluut niet realistisch. Onmogelijk gewoon. Maar ergens in de toekomst moeten we spelers kunnen aantrekken die prijzen hebben gewonnen.”

Dun ijs

Slot gaat wat dieper op dit punt in: “PSV haalde Luuk de Jong en Ajax haalde Daley Blind en Dusan Tadic. Investeringen zonder restwaarde. Dat punt moet Feyenoord, los van die drie namen natuurlijk, ook bereiken en hopelijk ben ik er dan nog bij. Nu is het ijs nog zo dun bij Feyenoord dat je denkt: als ik er nu op ga lopen, zou het kunnen breken. Als wij nu zo’n investering doen en het pakt niet goed uit, dan is het ijs bij Feyenoord opeens weer een heel stuk dunner.”

Wordt Feyenoord kampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Jammer?

  • Vind ik wel, ja
  • Vind ik niet
913+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie