Argentijnen zien groot Nederlands gevaar: “Maar we focussen ons niet op één speler”

Foto: Argentijnen zien groot Nederlands gevaar: “Maar we focussen ons niet op één speler”

Alexis Mac Allister kijkt met vertrouwen uit naar het duel met Nederland. De Argentijnse middenvelder ziet dat Lionel Messi groeit naar een topvorm, wat hem gunstig stemt.

Mac Allister kijkt met grote bewondering naar zijn aanvoerder. “Hij verrast ons elke dag. Hij doet ongelooflijke dingen op de training en in de wedstrijden. Hij is in vorm en is gelukkig. Dat is heel belangrijk”, klonk het donderdagmiddag op de vooruitblikkende persconferentie.

In Nederland is het afstoppen van Messi het gesprek van de dag. In Argentinië kijkt men zo naar Frenkie de Jong, als belangrijke motor van het Oranje-spel. “We weten dat hij een geweldige speler is die belangrijk is voor het team. Maar we focussen ons sowieso niet op één speler, we kijken naar het geheel”, zegt de 23-jarige speler van Brighton & Hove Albion.

Mac Allister ziet altijd de hand van Van Gaal bij de ploegen die hij coacht. “Hij is een coach van naam, het respect is er. Zijn teams hebben altijd een duidelijke tactiek”, klinkt het. “Nederland heeft geweldige spelers en een heel duidelijk spelidee.”

Over het tactische plan van de Albiceleste laat hij weinig los. “We hebben ook ons plan, we werken er nog aan. Er komt nog een heel belangrijke trainingssessie aan om de details in te vullen.”

Herhaling van 2014

De Argentijn met Ierse roots weet van de historie tussen beiden voetbalgrootmachten. “We weten dat ze een heel taaie tegenstander zijn en dat de twee landen een geschiedenis hebben. Ik heb de wedstrijd in 2014 thuis bij mijn familie gekeken”, verwijst de middenvelder naar de halve finale in Brazilië. Een herhaling van die wedstrijd ziet hij wel zitten. “Het belangrijkste is om door te gaan. Of dat nu in negentig minuten is, in 120 minuten of via strafschoppen. We zullen zien. We hebben een geweldig team en streven naar het hoogste. Hopelijk wordt het een geweldige wedstrijd tegen Nederland.”

Frenkie de beste speler bij Nederland?

  • Ja, zeker wel
  • Vind ik niet
309+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie