Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Analist live op tv gecorrigeerd: “Ik vind je bewoording te grof”

Foto: Analist live op tv gecorrigeerd: “Ik vind je bewoording te grof”

Harry van der Laan haalde stevig uit naar Excelsior-aanvoerder Redouan El Yaakoubi en noemde hem ‘een moordenaar voor zijn elftal’ bij FC Rijnmond. Presentator Bart Nolles vond dat te ver gaan en wees de analist terecht.

Bart Nolles wijst analist Harry van der Laan terecht op RTV Rijnmond

Van der Laan stoorde zich zondag enorm aan de interviews die El Yaakoubi gaf na de degradatie van Excelsior. De verdediger stelde dat de selectie niets te verwijten viel. Van der Laan zag het als een aanval op trainer Marinus Dijkhuizen en de technische staf: “Hij steekt een zwaard in de rug van zijn coach. Hij is een moordenaar voor je elftal”, zei de voormalig aanvaller onder meer. 

‘Moordenaar’

Die laatste uitspraak van Van der Laan, vond Nolles wat te ver gaan. De presentator besloot zijn tafelgenoot te corrigeren: “Moordenaar, dat vind ik te grote woorden. Ik snap wel dat jij je punt wil maken, maar ik vind de bewoording te grof voor wat je wil zeggen”, aldus Nolles, maar de analist is het daar niet mee eens is: “Moordenaar voor je elftal, dat is een normale uitdrukking”, reageerde Van der Laan.

“Dat betekent dat je elftal daardoor ondermijnt wordt. Hij heeft gezegd: het ligt niet aan de spelers, maar het ligt volledig aan de trainer”, legde Van der Laan uit. “Je moet tussen de regels doorlezen”, reageert Van der Laan fel. “Zijn aanvoerdersbandje is aangepakt en nu kan hij niet meer functioneren? Wat een gelul, joh!”

Gaat deze uitspraak te ver?

  • Vind ik wel
  • Nee hoor
335+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie