Allegri woedend op Di María: ‘Daarom liep ik naar binnen’

Foto: Allegri woedend op Di María: ‘Daarom liep ik naar binnen’

Juventus boekte donderdagavond een minimale 1-0 overwinning op SS Lazio in de kwartfinale van de Coppa Italia. Toch maakte Juve-trainer Massimiliano Allegri het einde van de wedstrijd niet mee. De oefenmeester was even voor het laatste fluitsignaal woedend naar binnen gegaan en verklaarde na afloop van het duel waarom hij dat deed.

Tegenover Sport Mediaset sprak Allegri zich tevreden uit over het vertoonde spel van Juventus. “Het belangrijkste was onze houding. Die was heel anders dan in de eerste helft tegen Monza, waar we de goals zomaar weggaven. Daar hebben we het veel over gehad.”

De oefenmeester vond dat zijn ploeg veel volwassener voor de dag kwam dan tegen Monza. “Zijn zijn verantwoordelijk en weten dat spirit net zo belangrijk is als tactiek en techniek. We waren vandaag goed georganiseerd, speelden met geduld en kwamen zo onder de sterke druk van Lazio uit.”

Opmerkelijk genoeg beende Allegri voor het laatste fluitsignaal al naar binnen. Dat had te maken met het slordige en laconieke balverlies van Ángel di María, waarna de Italiaan in woede uitbarstte en vervolgens naar binnen stormde. “Ik was inderdaad boos op Di María. Het was één minuut voor tijd, dan moet je de bal in de ploeg houden. Alles kan daarna nog veranderen als je hem kwijtraakt.”

Snap jij dat Allegri eerder naar binnen ging?

  • Ja, dat had ik ook gedaan
  • Nee, een volstrekt belachelijke actie
107+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie