Ajax wint dankzij oud-Ajacied van FC Twente

Foto: Ajax wint dankzij oud-Ajacied van FC Twente

Ajax is erin geslaagd om zich te herstellen van de historische 6-0 nederlaag tegen aartsrivaal Feyenoord: in de eigen Johan Cruijff ArenA werd er met 2-1 gewonnen van concurrent FC Twente. Daar was een late comeback voor nodig en die werd gecompleteerd door oud-Ajacied Anass Salah-Eddine, die oerdom een penalty weggaf.

Brobbey, Salah-Eddine en de VAR hoofdrolspelers bij Ajax – FC Twente

Bij Ajax maakte Brian Brobbey zijn rentree in de basisploeg, maar het was zijn concullega aan de overkant die de score opende: spits Ricky van Wolfswinkel kopte een afgemeten voorzet van Daan Rots tegen de touwen achter Géronimo Rulli, die als vervanger van Diant Ramaj een erg onrustige indruk maakte zondagnamiddag.

Ajax had wel het balbezit, maar kwam amper tot echt kansen creëren. Twente speelde ook niet goed, maar had dat ook niet nodig om met een voorsprong de rust in te gaan. Na een klein uur spelen kwamen de Amsterdammers prompt terug op gelijke hoogte: in eerste instantie gaf Serdar Gözübüyük een strafschop voor een overtreding op Brobbey, maar na een VAR-ingreep werd dat omgezet in een vrije trap (de overtreding van Youri Regeer was net buiten het strafschopgebied). Die vrije trap werd genomen door Kenneth Taylor en eindigde op het hoofd van Brobbey, die hard binnenkopte: 1-1.

Veelbesproken Bergwijn helpt Ajax aan de zege vanaf elf meter

Na de gelijkmaker kregen beide partijen nog wat kansjes. Zo beproefde Rots zijn geluk eens van een meter of 25 na slordig balverlies van Rulli, die ver voor zijn goal stond, maar de bal op het dak van zijn honk zag neerdalen. Een kwartier voor tijd stuurde de uitblinkende Taylor invaller Chuba Akom alleen op Lars Unnerstall af; Akpom leek over het been van Unnerstall neer te gaan, maar Gözübuyük zag gelijk dat het een heuse fopduik van Akpom was en kreeg daarvan ook bevestiging vanuit de VAR.

Zeven minuten later moest de VAR echter wél ingrijpen; Gözübüyük had een oliedomme overtreding van Salah-Eddine op Devyne Rensch over het hoofd gezien. De penalty werd koeltjes binnengeschoten door Steven Bergwijn: 2-1.

Strijd om top-5

Op de ranglijst staat Ajax nu weer 5de, maar als NEC later op zondag wint van PEC Zwolle (thuis) klimmen de Nijmegenaren weer met één punt voorsprong over de hoofdstedelingen heen. Twente heeft plek 3 ondanks de nederlaag nog altijd stevig in handen.

Scoreverloop: 0-1 (31′) Ricky van Wolfswinkel, 1-1 (59′) Brian Brobbey, 2-1 (81′) Steven Bergwijn (strafschop)

Ajax gaat Plek 5 niet meer weggeven

  • Eens
  • Oneens
142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie