Ajax-uitblinker Ramaj verzorgt opmerkelijke persconferentie

Foto: Ajax-uitblinker Ramaj verzorgt opmerkelijke persconferentie

Zo sterk als Diant Ramaj zich tijdens de winst op Go Ahead Eagles (2-3) liet zien, zo zwijgzaam was hij na afloop. Het lag misschien aan de taalbarrière, maar ook in het Duits liet de doelman van Ajax weinig los bij de persconferentie. Het leverde een merkwaardig schouwspel op, dat zich voor de ogen van SoccerNews voltrok.

Reactie van Diant Ramaj na Go Ahead – Ajax

Ramaj verrichtte een legio aan reddingen tijdens de moeizame overwinning en mocht als één van de uitblinkers de media te woord staan. De Duitse keeper moest even wachten totdat hoofdtrainer John van ’t Schip was uitgesproken en nam daarna plaats om de complimenten van de pers in ontvangst te nemen. “Vandaag was een goede wedstrijd”, reageerde hij in het Engels. “Positief voor mij als keeper, maar als verdediging moeten wij verbeteren. We gaven te veel kansen weg.”

Daarmee vatte Ramaj de wedstrijd goed samen. Go Ahead kwam vaak in scoringspositie, maar de 22-jarige doelman gooide zich er elke keer voor. Ramaj lijkt nu echt de vaste nummer één van Ajax. “Dat geeft mij vertrouwen. Ik doe mijn best om alles te geven. De trainer moet dan kiezen”, antwoorde hij politiek correct. Het journaille probeerde tevergeefs wat meer uit hem te krijgen. Moet hij misschien nog wat verbeteren om zich te ontwikkelen? “Veel”, zei Ramaj droog. “Maar ik wil nu over de wedstrijd praten. Morgen kunnen we over de toekomst praten.” Hij herhaalde nog een keer dat Ajax te veel kansen weggaf en zich tot het eind van de wedstrijd moet focussen. “Daar moeten we het deze week met de trainer over hebben.” Het is geen politieverhoor, maar Ramaj beroept zich op zijn zwijgrecht.

Vraag over Henderson

Om toch nog wat nieuwswaardigs uit het gesprek te halen, vroeg een journalist Ramaj naar de mogelijke komst van Jordan Henderson. In eerste instantie kon de keeper zich verschuilen achter zijn gebrekkige Engels. “Kun je het makkelijker zeggen? Ik begrijp de vraag niet.” De verslaggever wisselde voor het gemak naar het Duits, de moedertaal van Ramaj. Maar ook die uiterste poging om een betekenisvolle quote te krijgen werd tactisch ontweken door de Ajacied. “Het is niet mijn taak om te praten over welke speler er komt of gaat. Ik moet presteren op het veld.”

Maar een ervaren speler erbij zou wel fijn zijn toch? “Klopt, we hebben veel jonge spelers. Het gaat elke wedstrijd beter, maar we kunnen zeker meer ervaring gebruiken.” Daar liet de doelman toch even het achterste van zijn tong zien. Het journaille besloot niet verder te vragen, veel meer zou er toch niet uitkomen. Ramaj liet zijn voeten/handen spreken op het veld. Laten we hem daar maar op beoordelen.

Goed optreden van Ramaj?

  • Op het veld wel, in de media niet.
  • Hij hoeft toch niets te zeggen?
2205+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

00:19
15+
Van ‘t Schip geeft update over Brobbey en Henderson
00:04
138+
‘Kostbare Arne Slot-blunder’
23:49
103+
AS Roma schakelt Feyenoord na strafschoppenreeks uit
23:27
95+
Sutalo maakt na rode kaart tegen FK Bodø/Glimt excuses
23:14
134+
Van ‘t Schip verrast: “Ik had dat dus niet”
23:00
106+
Taylor geeft duidelijkheid over winnende doelpunt
22:25
465+
Knutsen ziet Bodø/Glimt verliezen door wanvertoning arbitrage
22:11
133+
Giménez grote Feyenoord-uitblinker: “Hij weet het precies”
21:47
489+
Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax in de Conference League
21:46
673+
‘Harde UEFA-ingreep na AS Roma-Feyenoord’
21:30
677+
‘Topaankoop Ajax: Mislintat heeft het goed gezien’
21:21
245+
Wonder voltrekt zich: Taylor namens Ajax matchwinner tegen Bodø/Glimt
21:03
356+
‘Manchester United grijpt keihard in’
20:41
297+
‘Van ‘t Schip moet bij Ajax vertrekken’
20:07
100+
‘Masterplan’ Slot met Feyenoord-opstelling tegen AS Roma
19:55
134+
“Taylor wordt afgemaakt en moet gewoon spelen”
19:42
248+
Guardiola verrast met toekomstdroom
19:33
592+
‘Sutalo is klaar bij Ajax’
19:30
286+
‘Ajax slachtoffer van Noors complot’
19:12
174+
Ten Hag krijgt bij Manchester United plotselinge steun
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie