‘Ajax-bloedbad: zo snel mogelijk’

Foto: ‘Ajax-bloedbad: zo snel mogelijk’

Dat er veel gaat veranderen bij Ajax in de aankomende zomerse transferperiode lijkt wel duidelijk, maar misschien krijgen we wel te maken met een exodus die zijn weerga niet kent. Volgens het Algemeen Dagblad hopen de Amsterdammers namelijk in ieder geval zeven spelers te slijten… Waarbij de krant óók nog een aantal voetballers vergeet, zoals Georges Mikautadze en Francisco Conceição.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Ajax wil miskopen zo snel mogelijk kwijt’

De bovengenoemde krant onthult namelijk: “Duidelijk is al dat voor het gros van de afgelopen zomer door Mislintat aangetrokken spelers de afscheidstournee is aangebroken. Dat geldt niet voor Diant Ramaj. In hem denkt Ajax een keeper voor jaren in huis te hebben. Een select groepje kan een plek nog afdwingen, maar het moet wel heel raar lopen willen bijvoorbeeld spelers als Akpom, Forbs, Benjamin Tahirovic, Sosa en Anton Gaaei komend seizoen nog actief zijn in de Johan Cruijff ArenA.”

Ook Jorge Sánchez en Owen Wijndal moeten gesleten worden… “Het plan is om hen (de hierboven genoemde namen, red.) zo snel mogelijk te verkopen om geld te genereren voor aankopen. Ajax verwacht dat dat bij de in Engeland aantrekkelijk Akpom en Forbs vlotter zal gaan.”

Verder wordt het vermoedelijk géén makkie voor Ajax… “Een ander obstakel voor Alex Kroes: geïnteresseerde clubs weten dat Ajax, dat zich niet gaat plaatsen voor de Champions League, het geld voor de miskopen goed kan gebruiken, wat de onderhandelingspositie voor de club er niet veel gunstiger op maakt.”

Aankopen

En vervolgens moeten de Amsterdammers natuurlijk zélf ook wat doen op de markt… “Posities die voor versterking in aanmerking komen, laten zich met (vleugel)verdedigers en een rechtsbuiten wel raden. Kroes ziet ook dat Ajax aan de in de winterstop aangetrokken leider Jordan Henderson niet genoeg heeft de lat in alles op te krikken.”

Goed plan?

  • Ja
  • Nee
751+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie