‘Ajax-aanval maakt zondag het verschil tegen Feyenoord’

Foto: ‘Ajax-aanval maakt zondag het verschil tegen Feyenoord’

Ajax en Feyenoord staan zondag tegenover elkaar in de Johan Cruijff ArenA. Kees Luijckx verwacht dat de aanvallers van Ajax zondag het verschil gaan maken, die door de analist een stuk hoger worden ingeschat dan de Feyenoord-aanvallers.

Kudus beste speler van Nederland

Bij het ESPN-programma Voetbalpraat vergelijkt Luijckx beide voorhoedes. “Als je dat afzet tegen Feyenoord, dan is dat een heel groot verschil. Kudus is misschien wel de beste aanvaller – of misschien zelfs de beste speler – van Nederland. Er zit een groot verschil met Feyenoord. Zij hebben Idrissi en Jahanbakhsh en op momenten zie je hun kwaliteiten, maar het is niet continu.”

Leonne Stentler wijst juist naar de achterhoede van Feyenoord, die volgens haar veel meer kwaliteit heeft dan de defensie van Ajax. “Als je kijkt naar de individuele kwaliteiten, denk ik dat Feyenoord betere verdedigers heeft – op Timber na. De backs van Ajax gingen onder Schreuder niet al te best, maar daar is nu wat meer rust. Als ik zou moeten kiezen, dan zou ik voor de Feyenoord-backs gaan.”

Sterke ontwikkeling Bassey

Een mening die Marciano Vink grotendeels deelt, maar de analist wil daarbij wel de ontwikkeling van Calvin Bassey benoemen. “Ik vind dat Bassey in de laatste weken onder Heitinga een enorme sprong heeft gemaakt. Het zit veel dichter bij elkaar. Voor mij is het niet meer uitgesproken Hancko (in het samengestelde elftal), maar over het hele seizoen genomen ben ik het eens.”

Vink stelt dat een vergelijking tussen Dusan Tadic en Santiago Giménez lastig is. ” Zoals Feyenoord speelt, hoort daar een Giménez te staan. Hij heeft alles wat een spits moet hebben. Alleen voor het spel van Ajax is Tadic enorm belangrijk. Hij houdt de ballen vast voor de lopende mensen. Het inspelen op Tadic en doorbewegen gebeurt week in, week uit. Zou je Giménez daar neerzetten, dan zou dat niet helemaal werken.

Scoort Kudus tegen Feyenoord?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is de aanval van Ajax beter dan die van Feyenoord?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
472+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie