Advocaat ziet PSV-keuze verkeerd uitpakken: “Interesseert me geen bal”

Foto: Advocaat ziet PSV-keuze verkeerd uitpakken: “Interesseert me geen bal”

Dick Advocaat zegt zich niets aan te trekken van de kritiek op het sparen van spelers in de bekerwedstrijd tegen PSV. De ADO Den Haag-trainer maakte die keuze om zo beter voor de dag te komen Heracles Almelo, maar het gewenste resultaat bleef uit. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie zegevierde maandag met 0-3 in Den Haag.

Na afloop van het duel gaf Advocaat tegenover ESPN toe dat Heracles een maatje te groot bleek. “Heracles speelde een uitstekende wedstrijd. Bij ons waren te veel mensen niet in vorm, dan krijg je het heel moeilijk. We weten dat Heracles en PEC Zwolle de twee ploegen zijn met spelers van Eredivisie-niveau. Wij niet, maar met veel inzet kunnen we dat compenseren. Dan kunnen we ver komen. Dat hadden we vandaag niet.”

Advocaat blijft opgetogen

Volgens de ervaren oefenmeester oogt het bij Heracles allemaal wat makkelijker dan bij ADO. “bij ons gaat het veel op kracht. Als de tegenstander iets beter voetbalt, dan krijg je problemen.” Toch moet men volgens Advocaat ook niet te zwaar tillen aan de nederlaag, die de derde periode aan zijn neus voorbij ziet gaan. “We hoeven de boel niet naar beneden te halen. We waren al verbaasd dat we in deze periode zo ver waren gekomen. Dan had je het natuurlijk ook moeten pakken, maar oké: er zitten nog meer goede ploegen in de competitie. We moeten verder.”

Dat Advocaat veel spelers spaarde tegen PSV schoot bij veel ADO-fans in het verkeerde keelgat, maar de oefenmeester maakt zich er niet druk om. “Dat interesseert me geen bal. We hebben geen ploeg waarmee we kunnen zeggen dat we iedereen van de mat spelen. Als we een beetje de vorm hebben, kunnen we lastig zijn en punten pakken. Dat hebben we tot nu toe bewezen. Het vertrouwen dat we de play-offs kunnen halen, is er nog.”

Eindig Top Oss tegen ADO Den Haag in 1-2?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zie jij ADO nog de play-offs halen?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
224+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie