Willem Vissers

(Pro Shots)

Willem Vissers is een Nederlandse sportjournalist en auteur. Hij is vooral bekend geworden als journalist van de Volkskrant.

Vissers werd op 13 juni 1964 geboren in het Limburgse Echt. In 1986 studeerde hij af aan de Academie voor de Journalistiek. Na zijn journalistieke carrière te hebben afgetrapt bij het ANP maakte Vissers in 1997 de overstap naar de Volkskrant, waar hij sindsdien actief is. In 2015 werkte hij als chef-sport voor de krant.

Naast talloze Volkskrant-publicaties heeft Vissers verschillende boeken achter zijn naam staan. Zo schreef hij De wereld is een bal (2006), Voetbal is liefde (2010), Bert van Marwijk (2012), Pingelaars en pegels (2013), Piet de Visser – Voetbal als Medicijn (2015), Samuel: kroniek van een ongewoon gezin (2017), Jongensdromen. Het gouden seizoen van Ajax (2019) en Meisjesdromen. Van EK-debuut tot WK-finale in tien jaar (2019).

Vissers schuift regelmatig aan in tv-programma’s om te praten over actuele voetbalzaken. Zo is hij regelmatig te gast geweest in NOS Studio Voetbal en ook ESPN doet voor Voetbalpraat graag een beroep op de Volkskrant-journalist.

Sportjournalist van het jaar

In maart 2022 werd Vissers uitgeroepen tot sportjournalist van het jaar. De jury van de NSP-prijs schreef: “Waar Vissers in uitblinkt, is zijn enthousiasme, gedrevenheid en bewondering voor de sport en de sporter in het algemeen en voetbal plus voetballer in het bijzonder. Hij wijst in originele bewoordingen op de speelwijze, de vaardigheid en het gedrag van de spelers en speelsters die hij heeft zien acteren. Hij beschrijft ze als een kunstrecensent.”

Laatste update: 19 mei 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie