Teun de Boer

Teun de Boer is een Nederlandse sportcommentator. Momenteel is hij verbonden aan de sportzenders ESPN en Viaplay, waar zijn stemgeluid ook verbonden is aan RTL.

De geboortewieg van De Boer staat op 12 juni 1992 in Beek-Ubbergen, in de buurt van Nijmegen. In laatstgenoemde stad studeert hij aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). De Boer doorloopt de lerarenopleiding voor het basisonderwijs (PABO) en staat tot en met 2020 voor de klas van het Sint Joris in Heumen.

Journalistieke carrière

De Boer gaat in 2009 aan de slag als vrijwilliger van Nijmegen1, dat tegenwoordig RN7 heet. Op het radiostation doet hij live verslag van wedstrijden van NEC. De Boer mag later ook een wekelijks radioprogramma over de voetbalclub maken en gaat daarnaast aan de slag als presentator van NEC TV.

In de zomer van 2007 gaat De Boer aan de slag bij FOX Sports, dat tegenwoordig ESPN heet. In het begin mag hij verslag doen van wedstrijden uit de Tweede Divisie en buitenlandse competities. De Boer schuift geleidelijk op, waardoor zijn stemgeluid inmiddels alweer enige tijd te bewonderen is bij Eredivisie-wedstrijden.

De Boer gaat eveneens aan de slag voor RTL 7. Hij voorziet zowel voetbal- als dartwedstrijden van commentaar, waaronder de Europa League-finale tussen Villarreal en Manchester United in 2021. Sinds 2022 mag hij eveneens aanschuiven bij streamingdienst Viaplay om PDC-wedstrijden in het darten te becommentatiëren.

Naast zijn werk als voetbalcommentator is De Boer verantwoordelijk voor het organiseren van voetbalquizzen.

Laatste update: 4 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie