Sjoerd Mossou

(Pro Shots)

Sjoerd Mossou is een Nederlandse voetbaljournalist, columnist en schrijver. Ook is de Bredanaar een graag geziene gast in voetbalprogramma’s.

Mossou werd op 17 oktober 1978 geboren in Breda. De band met zijn geboortestad is er altijd gebleven en komt onder meer tot uiting in zijn liefde voor NAC Breda. Mossou heeft een vaste plek in het Rat Verlegh Stadion en heeft zelfs een boek geschreven over zijn favoriete club. Het boek Avondje NAC: Een Liefdesverklaring won in 2012 zelfs de Nico Scheepmaker Beker voor beste sportboek van Nederland. Onder de gelijknamige titel werd in 2018 een documentaire gemaakt voor FOX Sports (nu ESPN).

Mediacarrière

In 2000 studeerde Mossou af op de Academie voor journalistiek in Tilburg. Hij werkte vervolgens drie jaar voor weekblad Voetbal International. Een deel van die periode werkte hij vanuit Londen, waar hij als correspondent verbleef. Ook media als Algemeen Dagblad en NOS Langs de Lijn deden in die hoedanigheid regelmatig een beroep op de welbespraakte Bredanaar. Het verschijnen van Het gras van Londen, een speciale uitgave van Hard gras uit 2014, is hier een uitvloeisel van.

Mossou sloot zich na zijn terugkeer in Nederland aan bij het Algemeen Dagblad. Hij schreeft informatieve verhalen en wekelijkse columns voor het AD. Een deel van de columns is gebundeld tot Kamp Cruijff (2013) en Friet met Van Basten (2016). Mossou staat erom bekend dat hij onder meer oog heeft voor de supporterscultuur in binnen- en buitenland. Ook is hij elke week te zien in Panenka, een online voetbalshow van de krant.

In 2015 heeft Mossou samen met Bart Vlietstra een nieuw voetbalblad op de markt gebracht: SANTOS. Dit magazine verschijnt elk kwartaal en richt zich vooral op voetballiefhebbers die van groundhoppen houden.

TV-werk

Mossou is naast zijn vaste werkzaamheden regelmatig te bewonderen in voetbalprogramma’s. Zo is hij onder meer te gast geweest in Studio Voetbal (NOS), Rondo (Ziggo Sport), De Eretribune (ESPN) en Voetbalpraat (ESPN).

Laatste update: 16 mei 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie