Mikos Gouka

Mikos Gouka (linksboven) met enkele AD-collega’s

Mikos Gouka is een Nederlandse voetbaljournalist van het Algemeen Dagblad. Hij richt zich voornamelijk op een tweetal teams: Feyenoord en het Nederlands elftal.

Gouka werd in 1973 geboren in Maassluis. In zijn geboortestad voetbalde hij voor Excelsior Maassluis, waar hij na het doorlopen van de jeugdteams vier seizoenen in de A-selectie speelde. Later kwam de linksbenige aanvaller uit voor teams als Rozenburg, MVV’27 en Westlandia, maar vanwege zijn journalistieke carrière en een hamstringblessure besloot hij de voetbalschoenen voortijdig aan de wilgen te hangen. Overigens voetbalde Gouka nog enige tijd samen met VI-journalist Martijn Krabbendam.

Journalistieke carrière

Gouka heeft in Rotterdam de Hoge Economische School afgerond. Aanvankelijk werkte hij als adviseur voor gemeenten, maar tijdens zijn carrière als amateurvoetballer raakte hij geïnteresseerd in de sportjournalistiek door de vraag van het Rotterdams Nieuwsblad om een dagboek bij te houden tijdens een trainingskamp op Tenerife. Gouka leverde een dusdanig goed verhaal aan dat hij als freelancer verslag mocht doen van regionale voetbalwedstrijden.

In 2001 kwam Gouka in vaste dienst bij het Rotterdams Dagblad. Hij werkte hier op de sportafdeling van de Regio Waterweg. In 2005 fuseerde zijn krant met het Algemeen Dagblad, waar hij sindsdien actief is. Het duurde niet lang voordat de journalist verslag mocht doen van de ontwikkelingen bij de profclubs uit Rotterdam: Feyenoord, Sparta Rotterdam en Excelsior.

Gouka werd de vaste Feyenoord-watcher in de periode dat Mario Been als hoofdtrainer voor de groep werd gezet. Sindsdien doet hij steevast verslag van de wedstrijden, transferperikelen en andere prangende kwesties binnen de Rotterdamse club. Tijdens de interlandperiode schuift Gouka vooral aan bij het Nederlands elftal om daar verslag van te doen. De AD-journalist zat zodoende regelmatig op de tribunes tijdens een grote eindronde (EK’s en WK’s).

Laatste update: 15 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie