Martijn Krabbendam

Martijn Krabbendam is een Nederlandse voetbaljournalist van Voetbal International. Voor het weekblad volgt hij al enkele decennia de verrichtingen van Feyenoord.

Krabbendam werd in 1974 op de wereld gezet in Schiedam. In de regio speelde hij geruime tijd voor amateurclub Excelsior Maassluis, waar hij zijn voetbalkunsten eveneens vertoonde bij MVV ’27 en MSV ’71. De flegmatieke vleugelaanvaller speelde nog enige tijd samen met de Feyenoord-watcher van het Algemeen Dagblad, Mikos Gouka.

Journalistieke carrière

Een carrière als profvoetballer zat er niet in voor Krabbendam. In plaats daarvan rolde hij de voetbaljournalistiek in. Krabbendam studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht en deed ervaring op bij het Rotterdams Dagblad, de Westlandsche Courant en Trouw. Als stagiair van Trouw wekte hij de aandacht van toenmalig Voetbal International-hoofdredacteur Johan Derksen.

Voetbal International besloot Krabbendam vast op Feyenoord te zetten en die rol vervult hij nu al meer dan twintig jaar. Hij schreef een aantal boeken, waaronder Lourdes aan de Maas na het kampioenschap van 2023. Samen met Michel van Egmond neemt hij ook wekelijks de Dick Voormekaar Podcast op en hij schuift regelmatig aan in het ESPN-programma Voetbalpraat.

Krabbendam raakte in 2015 betrokken bij een incident. Feyenoord-spelers wilden hem enige tijd niet meer te woord staan vanwege het schenden van de afspraken. Toenmalig aanvoerder Dirk Kuijt noemde het ‘een treurig feit’, maar concludeerde hij: “Maar dat we het doen is natuurlijk niet voor niets. Het is ook iets waar de volledige selectie achter staat. We hebben met z’n allen een brief ondertekend aan de redactie van VI.”

Laatste update: 27 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie