Jeroen Stekelenburg

Jeroen Stekelenburg is een Nederlandse sportjournalist en verslaggever. Hij werkt al tientallen jaren voor NOS Studio Sport.

Stekelenburg werd op 26 mei 1974 geboren in Vinkeveen. De sportverslaggeving zit in het bloed van de familie. Zijn vader Jan Stekelenburg bleef zelfs na zijn pensioen nog actief voor NOS Studio Sport, waar zijn halfbroer Milan van Dongen als verslaggever actief is bij de sportzender ESPN. Ook voetbaltrainer Maarten Stekelenburg is familie (broer). Voor de goede orde: het gaat hier niet om de gelijknamige doelman van Ajax.

Stekelenburg heeft een relatie met Tess Warmerdam. Zij hebben samen een zoon uit oktober 2021.

Mediacarrière

Al in de jaren negentig streek Stekelenburg neer bij NOS Studio Sport. In zijn beginperiode werkte hij buiten het beeld van de tv-camera’s, maar gaandeweg werd hij een prominent gezicht op de televisie. Veel voetbalfans kennen hem vooral van zijn reportages rond het Nederlands elftal. Stekelenburg schuift ook af en toe aan in het praatprogramma NOS Studio Voetbal.

Voor de sportafdeling van de NOS heeft Stekelenburg zich niet alleen op het voetbal gestort. Zo heeft hij menigmaal verslag gedaan van de Tour de France, atletiekwedstrijden en het schaatsen. Ook is de verslaggever actief geweest op de Olympische Spelen.

Stekelenburg is vooralsnog twee keer genomineerd voor de Sonja Barend Award, de prijs voor het beste televisie-interview van het jaar. Het ging om de interviews met atlete Dafne Schippers (2016) en Oranje-bondscoach Dick Advocaat (2018).

Laatste update: 16 mei 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie