Jeyland Mitchell

Leeftijd: 19

Het laatste nieuws over Jeyland Mitchell

Jeyland Mitchell is een Costa Ricaanse centrale verdediger. De international van Costa Rica verruilde Liga Deportiva Alajuelense in de zomer van 2024 voor Feyenoord.

  • Mitchell speelt momenteel voor Feyenoord
  • De verdediger kwam eerder uit voor AD Guanacasteca, Municipal Liberia en LD Alajuelense
  • Hij voetbalde in de jeugd van Deportiva Saprissa en Limón FC
  • Mitchell debuteerde in 2024 als international van Costa Rica

Clubcarrière Jeyland Mitchell

Jeyland Yahir Mitchell Baltodano zag op 29 september 2004 het levenslicht in Limón. Zijn grootvader Harold en neef Josúe Mitchell bouwden eveneens een bestaan als profvoetballer op. Op driejarige leeftijd begon zijn eigen voetbalcarrière in de jeugdopleiding van Limón FC. De rechtspoot vertrok op achtjarige leeftijd naar Deportivo Saprissa, de favoriete club van diens moeder.

Doorbraak in Costa Rica

Na de coronapandemie besloot Mitchell afscheid te nemen van Deportivo Saprissa. In 2021 keerde de verdediger terug naar Limón FC, maar het ontslag van de hoofdtrainer ging ten koste van zijn perspectief. Hij besloot Luis Fernando Fallas daarom achterna te gaan naar AD Guanacasteca. Op 13 oktober maakte Mitchell zijn debuut in de uitwedstrijd tegen Municipal Grecia (3-1 nederlaag). Zijn eerste treffer als profvoetballer volgde op 23 februari 2022 op bezoek bij ADR Jicaral (2-2).

Ondanks meniscusklachten speelde Mitchell 26 officiële wedstrijden voor AD Guanacasteca (één doelpunt). Aan het begin van het seizoen 2023-2024 maakte de verdediger de overstap naar Municipal Liberia, maar daar speelde hij welgeteld twaalf wedstrijden (één doelpunt). In december 2023 ondertekende hij een contract voor Liga Deportiva Alajuelense. Hier maakte Mitchell op 27 maart 2024 zijn debuut tegen Municipal Liberia (0-4 overwinning). Vanaf dat moment mocht hij zich basisspeler noemen.

Aan het einde van het seizoen 2023-2024 verlengde Mitchell zijn contract tot medio 2027. Gedurende de zomer van 2024 verscheen de verdediger op de radar van Feyenoord. Op 8 juli ondertekende hij een vijfjarig contract bij De Kuipbewoners.


Interlandcarrière Jeyland Mitchell

Mitchell maakte op 2 februari 2024 zijn debuut voor Costa Rica, dat El Salvador met 2-0 klopte. In de zomer van dat jaar behoorde de pas negentienjarige verdediger al meteen tot de Copa América-selectie. Zijn team behaalde vier punten in een groep met Colombia, Brazilië en Paraguay, maar wist deze fase niet te overleven.

Jeyland Mitchell (Costa Rica)
Als international van Costa Rica (Pro Shots)

Laatste update: 11 juli 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie