Zirkzee spreekt zich uit over zijn Oranje-kansen

Foto: Zirkzee spreekt zich uit over zijn Oranje-kansen

Joshua Zirkzee heeft goede hoop dat hij er straks op het EK 2024 in Duitsland bij is met het Nederlands elftal. De laatste weken maakt hij als spits van Bologna in de Italiaanse Serie A veel indruk.

Joshua Zirkzee gelooft in EK met Oranje: ‘Die droom wil ik graag laten uitkomen’

Zijn voornaamste concurrenten zijn Memphis Depay, Wout Weghorst en Brian Brobbey. Luuk de Jong stelt zich immers niet meer oproepbaar. Zirkzee: “Oranje? Die droom is er nog steeds. In mijn hoofd zit bij Bologna presteren en dan kan het gebeuren. En zo niet? Dan sta ik bij het EK in Duitsland als supporter.”

“Ik zou de droom heel graag willen laten uitkomen. Het is nu anders dan vier jaar geleden. Toen noemde Willem van Hanegem mijn naam weleens. Dat doet hij nu nog steeds en dat waardeer ik zeer, maar nu zijn er meer mensen. En nu speel ik alles bij mijn club en scoor regelmatig. Bij Bayern München was dat anders. Ik denk ook niet dat ik er toen al klaar voor was”, aldus Zirkzee in het Algemeen Dagblad.

Joshua Zirkzee kan ook voor interlandcarrière bij Nigeria kiezen

Overigens zou Zirkzee ook voor een interlandcarrière namens Nigeria kunnen kiezen. “Maar Nigeria is geen land waar je eventjes voor kiest omdat je voor jouw vaderland niet kunt spelen. De concurrentie daar voor aanvallers is misschien wel net zo groot als bij Oranje. Nigeria heeft Boniface van Leverkusen en Osimhen van Napoli. En ze hebben nog veel meer aanvallers. Het is niet zo dat ik even kan denken: Nederland belt niet, dan kies ik lekker voor Nigeria. Of ze wel aan mij trekken? Misschien. Maar mijn droom is altijd al het Nederlands elftal geweest. En het EK is niet per definitie een kruispunt. Zo van, als het dan niet zover is, kijk ik verder. Ik zou dankbaar zijn als het wel gebeurt. Zo niet, dan moet ik zorgen dat ze mij wél oproepen. Ergens hoop je er dan een keer bij te zitten.”

Denk jij dat Zirkzee er bij is op het EK?

  • Ja
  • Nee
79+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie