Zerrouki juicht Feyenoord-transfer toe: “Als hij mij iets zou vragen…”

Foto: Zerrouki juicht Feyenoord-transfer toe: “Als hij mij iets zou vragen…”

Ramiz Zerrouki zou het een goede zaak vinden als Feyenoord serieus werk gaat maken van Gijs Smal. Afgelopen week verschenen er al berichten in de media over een mogelijke transfer van de linksback naar de landskampioen, maar niets bleek nog in kannen en kruiken. Toch hoopt de Algerijns international alsnog op witte rook.

Zerrouki juicht komst Smal naar Feyenoord toe

“Ik heb een goede band met Gijs, maar heb hier niet met hem over gesproken”, vertelt Zerrouki als hij van ESPN de vraag krijgt voorgeschoteld of een transfer van Smal op handen is. “Als hij mij iets over Feyenoord zou vragen, is het alleen maar positief. Maar dat heeft hij nog niet gedaan. Uiteindelijk is de keuze aan hemzelf.”

Zerrouki gaat vervolgens in op de ramadan, die deze week van start is gegaan. Op voorhand een zware maand voor een voetballer in verband met eten, maar de middenvelder kijkt er juist naar uit. “Het is een hele mooie maand voor ons als moslims. Het is een mooie test voor jezelf.” Wel ziet Zerrouki dat het best lastig voor een topsporter kan zijn. “Je mag overdag niet eten en drinken. Je moet ‘s nachts uit bed om te eten, dan duurt het weer even voor je in slaap valt. Overdag heb je wat minder in je maag en dus misschien wat minder energie. We hebben een goed team bij Feyenoord dat Minteh, Jahanbakhsh en mij daar goed bij ondersteunt.”

Zerrouki komt in ritme bij Feyenoord

De middenvelder kon in de laatste duels veelal rekenen op een basisplaats , die daardoor steeds meer ritme krijgt. “Dat is belangrijk voor mij als speler, want zo kan je ook sneller stappen zetten. Je wilt als voetballer alles spelen, maar ik ben er keihard voor blijven werken.” Zerrouki zag dat zijn ploeg zondag weinig moeite kende met Heracles Almelo. “Ik denk dat wij de betere ploeg waren. Misschien gaven we wel iets te veel weg, dat overkomt ons normaal niet. We hebben wedstrijden gehad dat hij er niet in wilde, dan is het lekker dat dat vandaag wel gebeurt.”

Zou Smal een aanwinst voor Feyenoord zijn?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
538+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie