Zelfs racisme-schandaal rond Vinícius in wedstrijd waar hij niet aanwezig is

Foto: Zelfs racisme-schandaal rond Vinícius in wedstrijd waar hij niet aanwezig is

Zonder dat Vinícius Júnior in actie kwam is hij woensdagavond racistisch bejegend. Rond het Champions League-treffen tussen Atlético Madrid en Internazionale werd de Braziliaanse aanvaller van rivaal Real Madrid beledigd door de thuisfans.

Atlético Madrid-fans kwamen met racistische uitingen richting Vinícius Júnior voor duel met Inter

Nog voordat het duel in het Wanda Metropolitano was begonnen doken er online beelden op dat Atlético-fans zongen dat Vinícius ‘een chimpansee’ was. Het is zeker niet de eerste keer dat supporters van Los Rojiblancos het met racistische leuzen hebben gemunt op de aanvaller van Real. “Ik hoop dat er al over een straf is nagedacht”, schreef de boze Vinícius in een bericht op X, waarin hij de UEFA tagde. “Het is een trieste realiteit dat dit zelfs gebeurt in wedstrijden dat ik niet aanwezig ben!”

UEFA moet ingrijpen

De international stelt dat de Europese voetbalbond hard moet ingrijpen, door de daders én mogelijk ook Atlético fors te straffen. Volgens de Spaanse tak van ESPN wordt het incident gemeld bij de Spaanse politie in een poging de daders te laten oppakken en te straffen.

Sinds Vincíus in 2018 in Spanje arriveerde is hij geregeld het slachtoffer van racisme. Onder meer op bezoek bij Valencia, FC Barcelona en Sevilla kreeg de Zuid-Amerikaan te maken met racistische uitingen. In Andalusië greep Sevilla recent adequaat in door een supporter tijdens de wedstrijd te verbannen, nadat hij over de schreef ging richting de Real-vedette.

Oók Atlético straffen?

  • Ja, zij zijn verantwoordelijk voor hun fans
  • Nee, alleen de supporters zelf
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie