Zakaria Labyad moet Ajax tienduizenden euro’s betalen

Foto: Zakaria Labyad moet Ajax tienduizenden euro’s betalen

Zakaria Labyad heeft van de arbitragecommissie van de KNVB geen gelijk gekregen bij de zaak die hij aanspande omdat hij naar eigen zeggen nog geld tegoed had van Ajax. De Marokkaan, inmiddels clubloos en meetrainend bij FC Utrecht, stelde dat zijn werkgever financieel verantwoordelijk gesteld moest worden voor het oplopen van zijn zware knieblessure vorig seizoen.

Het noodlot sloeg voor Labyad op 12 april 2022 tijdens een partijvorm op de training toe. De middenvelder scheurde de kruisband in zijn rechterknie af en kreeg enkele maanden later ook geen contractverlenging meer in Amsterdam. “Met een transfervrije status revalideert Labyad, tien maanden nadat hij zijn gewricht verdraaide, nog van de zware knieblessure”, weet het Algemeen Dagblad.

Zijn advocaat, Joes Blakborn, bereikte met Ajax vervolgens geen akkoord over het afhandelen van de financiële gevolgen (kosten operatie en inkomensverlies) na de zware blessure. Labyad stapte naar de arbitragecommissie met de claim dat Ajax verantwoordelijk was voor de schade die hij opliep tijdens het uitvoeren van zijn werk. “En anders was Ajax, zo stelde Labyad, schuldig aan de schade voor de speler omdat zij zich in strijd met goed werkgeverschap had gedragen, door bijvoorbeeld de knie van de speler niet goed te verzekeren”, klinkt het.

80.000 euro

Het AD vervolgt: “In totaal eiste Labyad zo’n 80.000 euro aan medische kosten en een bedrag aan inkomensverlies dat gelijkstond aan het loon dat hij op basis van zijn oude contract over de periode van arbeidsongeschiktheid bij Ajax zou hebben ontvangen. De KNVB liet beide partijen tijdens de mondelinge behandeling op 9 januari weten dat zij binnen vier weken een tussen- of eindvonnis tegemoet konden zien.”

“Die volgde afgelopen vrijdag. Daarbij wees de arbitragecommissie de verzoeken van Labyad af. De clubloze speler werd, naast het feit dat alle proceskosten voor zijn rekening komen, veroordeeld tot het terugbetalen van bijna 50.000 euro aan operatiekosten, die Ajax aanvankelijk verrekende met zijn transitievergoeding. Nadat Labyad de procedure startte, voldeed Ajax die operatiekosten in november alsnog. Omdat het een eindvonnis betreft, kan Labyad niet beroep”, aldus de krant tot slot.

Terechte uitspraak?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet..
427+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie