‘Xavi Simons krijgt geweldig nieuws uit Parijs’

Foto: ‘Xavi Simons krijgt geweldig nieuws uit Parijs’

Paris Saint-Germain overweegt het vertrek van Kylian Mbappé aankomende zomer intern op te lossen, zo schrijft The Telegraph. Het zou geweldig nieuws betekenen voor Xavi Simons.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Xavi Simons zou de opvolger van Kylian Mbappé moeten worden bij Paris Saint-Germain

De Nederlander wordt dit voetbaljaar uitgeleend aan RB Leizpig, maar zou komende zomer eindelijk de kans krijgen om zich in Parijs te bewijzen. Met het transfervrije afscheid van Mbappé is er namelijk een grote leegte op te vullen. De Franse topaanvaller lijkt komende zomer de oversteek naar Real Madrid te gaan maken.

Verschillende grote namen kwamen de voorbije maanden langs, maar zoals het er nu naar uitziet krijgt Simons de mogelijkheid om zich in de voorbereiding aan de technische staf te laten zien. Paris Saint-Germain zou het volste vertrouwen erin hebben dat de Nederlander intussen in staat is om het topniveau aan te kunnen.

Ook de naam van Warren Zaïre-Emery klinkt. Waar Simons tot medio 2027 onder contract ligt, heeft het talent een overeenkomst tot medio 2025. Het is de bedoeling dat beide contracten binnen een afzienbare periode worden verlengd, zodat Paris Saint-Germain met een hoopgevend gevoel naar de toekomst kan kijken.

Uitstekend seizoen voor RB Leipzig

Simons verkeert in de Bundesliga in een grote vorm. De Oranje-international speelde in 20 wedstrijden in de Duitse competitie mee en was goed voor 5 doelpunten en 7 assists. Daarnaast stond hij in 7 wedstrijden in de Champions League op het veld, waarin hij 2 doelpunten en 2 assists op zijn naam zette. RB Leipzig hoopt hem ook volgend seizoen te behouden, maar dat lijkt dus niet te lukken.

Kan Simons de hoge verwachtingen aan?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik verwacht het niet
1316+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie