‘Wijndal teleurgesteld in werkwijze Mislintat’

Foto: ‘Wijndal teleurgesteld in werkwijze Mislintat’

Owen Wijndal staat nog altijd onder contract bij Ajax. De linksback is verhuurd aan Royal Antwerp en maakt daar nu zijn minuten. Aan het begin van dit seizoen waren er opeens vier opties voor linksachter bij Ajax. Wijndal werd tijdens deze periode nauwelijks geïnformeerd door Ajax.

Communicatie tussen Mislintat en Wijndal was niet optimaal

Wijndal speelt momenteel in België en is daar gelukkig. In gesprek met AjaxShowtime gaat hij in op zijn tijd in België, maar hij praat ook openlijk over wat er afgelopen zomer allemaal gebeurde bij Ajax. Wijndal had net zijn eerste seizoen in Amsterdam erop zitten. Het ging niet geweldig bij de club en in de zomer werd Maurice Steijn aangetrokken en ging Mislintat de transfers verzorgen.

Wijndal zag zelf nog genoeg perspectief bij Ajax. “Ik wilde natuurlijk spelen bij Ajax. Dat was mijn eerste intentie. Toen haalde Ajax Ávila op bij Antwerp. Het is ook niet erg als er concurrentie komt. Die wil ik echt wel aangaan. Ik wilde blijven en laten zien dat ik in de basis hoor”, begint de linksachter. “Op de laatste dag van de transferperiode kwam er echter nog een linksback. Sosa kwam van Stuttgart. Toen dacht ik van: had mij dat even gezegdIk weet ook wel dat dat niet verplicht is, maar als je elkaar haast iedere dag ziet, kon je wel zeggen: Owen, we zijn bezig om nog een linksback te halen, het is misschien handig als je verder kijkt.

Op de vraag of Wijndal Mislintat dan echt wat verwijt reageert hij eerlijk. “Het enige waar ik teleurgesteld in was, was dat ze op de laatste dag nog iemand haalde en dat dat niet werd gecommuniceerd. Ik zag Sven denk ik drie of vier keer per week”, verteld Wijndal. “Ik wilde nog steeds voor mijn kansen gaan, wil nog steeds slagen bij Ajax, want het is voor mij nog altijd de mooiste en beste club, maar dat het zo liep, is jammer. Al is het niet zo dat denk ik: dit is door Mislintat gekomen.”

Had Wijndal moeten worden geïnformeerd?

  • Ja, dat was netjes geweest
  • Nee, dat is geen verplichting
345+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie