Wie is de beste speler van Roemenië?

Foto: Wie is de beste speler van Roemenië?

Op dinsdag 2 juli speelt het Nederlands elftal om 18.00 uur de achtste finale tegen Roemenië. Bij de Roemenen zal Razvan Marin ongetwijfeld in de basis starten. Hij staat bekend als de gevaarlijkste speler van Roemenië, maar wie is deze oud-Ajacied eigenlijk? Een kort profiel.

Profiel van de beste speler van Roemenië: Razvan Marin

Razvan Marin is een Roemeense middenvelder die momenteel uitkomt voor FC Empoli in de Serie A. Hij debuteerde op 8 oktober 2016 in het nationale elftal van Roemenië en speelde sindsdien 57 interlands. Daarin kwam hij tot 4 doelpunten. Zo maakte hij op dit EK in Groep E al 2 treffers; de 2-0 tegen Oekraïne en de 1-1 tegen Slowakije. Zijn passing is dit EK ook dik in orde: 80 procent van zijn passes kwam aan.

Wie is Razvan Marin?

Marin begon zijn carrière in de voetbalschool van Roemeense voetballegende Gheorghe Hagi, waarna hij in de jeugdopleiding van het Roemeense FCV Farul Constanța terechtkwam. In 2017 dwong de middenvelder een transfer naar Standard Luik af, dat 4,8 miljoen voor hem betaalde. In zijn tijd in de Belgische competitie, scoorde Marin 18 keer en was hij 22 keer aangever. Dat wekte de interesse van Ajax. De Amsterdammers betaalden in de zomer van 2019 een bedrag van 12,5 miljoen euro voor Marin. De Roemeen kwam voor Ajax slechts 10 keer in actie.

Ajax kocht en verkocht Marin voor miljoenen

In Marins tijd bij Ajax werd de middenvelder in 2020 verhuurd aan Cagliari, dat tussen de Serie A en Serie B pendelt. Na een succesvol eerste seizoen voor de Italiaanse ploeg, besloot Cagliari de Roemeen definitief in te lijven. Het betaalde 10 miljoen euro aan Ajax. In het seizoen 2022-2023 werd Marin voor twee jaar verhuurd aan FC Empoli. Hij speelde in twee seizoenen 65 duels voor Empoli, waarin hij 2 keer scoorde en 7 assists gaf.

Waar staat Marin op het veld?

Marin is een middenvelder pur sang. Uit data van Transfermarkt blijkt dat hij vooral als centrale middenvelder speelt. Ook kan hij als controleur uit de voeten. Op dit Europees kampioenschap speelt Marin als rechter centrale middenvelder en voert hij zowel zijn defensieve als aanvallende taken uit. De Roemeen is een hardwerkende box-to-box-middenvelder met een neusje voor de goal. Ook is hij de eerste penaltynemer van zijn land.

Ken jij Razvan Marin nog uit zijn Ajax-tijd?

  • Ja, ik wel.
  • Nee, ik niet.
100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie