Wereldgoal helpt NEC langs Eagles naar kwartfinales

Foto: Wereldgoal helpt NEC langs Eagles naar kwartfinales

NEC heeft woensdagavond de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker bereikt. Het hoogtepunt van het treffen met Go Ahead Eagles was de prachtige treffer van Sai van Wermeskerken. Uiteindelijk eindigde het in 2-1.

Hoofdrol voor prachtige uithaal Van Wermeskerken

Bij de achtste finales van het bekertoernooi toog Go Ahead Eagles naar NEC. Beide clubs hervatten de Eredivisie afgelopen weekend met een wedstrijd tegen een topclub. De Nijmegenaren hield knap een punt over aan het duel bij Feyenoord. Na een 2-0 achterstand knokte de ploeg van Rogier Meijer zich nog naar een punt. Maandag kreeg het wel slecht nieuws over Bas Dost, die voorlopig nog niet kan terugkeren door zijn ontstoken hartspier. Eagles speelde uitstekend tegen Ajax, creëerde meer kansen dan de Amsterdammers, maar was minder effectief. Op zure wijze verloor het met 2-3 op de Adelaarshorst.

Terechte 1-0

In Nijmegen hadden de gastheren al snel de overhand. De gastheren kregen daarna met een flinke domper te maken. Philippe Rommens raakte geblesseerd en moest zich al snel laten vervangen door Enric Llansana. Het slechte nieuws voor de Deventenaren volgde elkaar rap op. Zo kwam NEC in de 35ste minuut op voorsprong. De bal werd veroverd op het middenvelder, waarna Koki Ogawa in balbezit kwam door Sontje Hansen. De Japanse spits twijfelde niet en vond de verre hoek achter doelman Jeffrey de Lange: 1-0.

De Nijmegenaren verzuimden om het krachtsverschil in een ruimere voorsprong uit te drukken. Na de pauze kwam Eagles als herboren uit de kleedkamer. Na vermoedelijk een donderspeech van René Hake creëerden de gasten al snel een aantal kansen. Victor Edvardsen, Evert Linthorst en Bas Kuipers hadden het vizier echter niet op scherp. Even later liet ook Bobby Adekanye nog een mogelijkheid liggen, terwijl NEC offensief steeds minder in te brengen had. Magnus Mattsson raakte vervolgens nog wel de paal.

Tweede treffer kandidaat voor Puskás Award

De 2-0 in de 72ste minuut viel als een duveltje uit een doosje en was van enorme schoonheid. Na een afgeslagen vrije trap besloot Sai van Wermeskerken de stoute schoenen aan te trekken en zonder aarzeling de bal van grote afstand vol op de pantoffel te nemen. Zijn inzet eindigde prachtig in de kruising achter de verbouwereerde De Lange. Wát een treffer! De Goffert werd helemaal gek!

Er volgde nog wel een slotoffensief van Kowet. In de 88ste minuut zette Gerrit Nauber zijn hoofd succesvol tegen de bal, waarna het leer er via NEC-doelman Robin Roefs in ging. De aansluitingstreffer kwam te laat, de voorsprong van de thuisploeg kwam niet meer in gevaar. Zo plaatsten de Nijmegenaren zich voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker.

Scoreverloop: 1-0 (35′) K.Ogawa, 2-0 (72′) S.van Wermeskerken, 2-1 (88′) R.Roefs (e.d.)

Kan NEC nog verder komen in de loting?

  • Absoluut
  • Nee, hier blijft het bij
35+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie