Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Weghorst laakt ‘ondermaats’ Oranje

Foto: Weghorst laakt ‘ondermaats’ Oranje

Wout Weghorst moest maandag als spits voor doelpunten zorgen tegen Gibraltar. De aanvaller kwam in het met 3-0 gewonnen duel echter niet tot scoren en baalde daar na afloop zichtbaar van. De spits was dan ook kritisch op zijn eigen optreden, maar had ook weinig goede woorden over voor de teamprestatie van Oranje.

Falende Weghorst

Weghorst verscheen balend voor de camera van ESPN, die uitleg kwam geven waarom het scoren maar niet lukte. “Dit is gewoon k-u-t. Er waren een paar situaties waarin ik dichtbij was. Het was net niet. Ik heb de kansen gehad.”

Oranje ondernam wel veel doelpogingen, maar Weghorst zag ook dat er te weinig grote kansen werden gecreëerd. “We hadden vaker iets geduldiger moeten blijven. Dan kan je het betere moment zoeken, de honderd procent eindpass. Je zoekt wel, doet er alles aan, maar of het pech is? Het is ook gewoon kwaliteit.”

Balende Weghorst

De spits van Manchester United had graag het vertrouwen van bondscoach Ronald Koeman willen uitbetalen, maar zag tot zijn eigen frustratie geen enkele poging erin gaan. “Ik zit er twee, drie keer goed bij, die mogen er wel in. Dat is gewoon balen. Dit zijn wedstrijden waarin je als spits doelpunten moet maken. Je krijgt het vertrouwen, mag blijven staan, dan wil je dat terugbetalen. Dat is gewoon balen.”

Weghorst vindt het jammer dat hij niet een bijdrage heeft kunnen leveren en stelt dat er nog veel werk aan de winkel is in de komende maanden. “Het is niet de uitslag zoals je wil, het was niet het spel dat we wilden laten zien. Het was een moeizame week. Je ogen moet je niet sluiten, kwalitatief was het ondermaats. Nu moeten we kijken naar de punten die verbeterd moeten worden. We moeten naar elkaar toegroeien en een echte eenheid worden.”

Moet Koeman vasthouden aan Weghorst als spits?

  • Ja, de beste op dit moment voor Oranje
  • Nee, daar moet een andere spits komen te spelen
116+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie