Waarom Manchester City hoopt op nederlagen Daley Blind en co

Foto: Waarom Manchester City hoopt op nederlagen Daley Blind en co

Voor Real Madrid komt het heel goed uit dat stuntploeg Girona CF afgelopen weekend hard onderuit is gegaan tegen de grote concurrent Real Madrid. Girona kent een droomseizoen, maar in Bernabeú werd het met 4-0 afgedroogd.

City Football Group-bom onder de Champions League

De Telegraaf legt uit: “Beide clubs zijn (gedeeltelijk) in handen van de City Football Group. En als ze allebei een Champions League-ticket bemachtigen voor volgend seizoen, mag één van de twee clubs mogelijk toch niet aantreden omdat de UEFA elke vorm van mogelijke ’samenspanning’ tussen zusterclubs in haar Europese competities – de Champions League, Europa League en Conference League – verbiedt.”

In een scenario waarbij zowel Manchester City als Girona zich plaatst voor Europees voetbal, moet de CFCB (Club Financial Control Body) van UEFA uitspraak doen. Beide clubs vallen onder de City Football Group van de 56-jarige Spanjaard Ferran Soriano.

‘Oppassen’

Momenteel staat Girona vijf punten onder koploper Real Madrid in LaLiga (vijf punten boven FC Barcelona en acht boven Atlético Madrid). De eerste vier ploegen van Spanje gaan direct de CL in. “Manchester City is op dit moment ook tweede in de Premier League met twee punten minder dan koploper Liverpool en evenveel punten als Arsenal, maar The Citizens hebben wel nog een wedstrijd tegoed. De ploeg van Pep Guardiola heeft alles dus nog in eigen handen, al wordt het toch oppassen”, aldus de ochtendkrant tot slot.

Gaat Girona kampioen worden?

  • Ja
  • Nee
516+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie