‘Vreemde Cillessen-deal kost nóg meer geld’

Foto: ‘Vreemde Cillessen-deal kost nóg meer geld’

In 2019 transfereerde in 2019 van het Camp Nou-stadion van FC Barcelona naar het Estadio Mestalla van Valencia, maar de deal tussen deze beide LaLiga-clubs was behoorlijk… schimmig. Het was namelijk een ruil, maar toch ook weer niet. En anno 2023 zijn de Catalanen en de ‘Valencianen’ hier nog stééds mee bezig.

‘Cillessen-deal kost Barcelona nog eens 4 miljoen’

Volgens het medium Cadena SER moet Barça namelijk nog eens vier miljoen euro overmaken op de rekening van zijn competitiegenoot, omdat er ‘onrechtmatig geld is achtergehouden’. Maar… hoe zit dit precies?

Vier jaar geleden besloot Valencia 35 miljoen euro te betalen voor Cillessen, die op deze manier de duurste Nederlandse goalie aller tijden werd. Tegelijkertijd legde Barcelona 26 miljoen euro op tafel voor Neto, een soort ruildeal dus, maar dan mét geld. Er werd bovendien afgesproken dat men in het Mestalla tot negen miljoen euro aan variabelen over zou kunnen houden aan dit potje ‘handjeklap’ (om de financiële boeken er kunstmatig beter uit te laten zien).

Overeenstemming

In 2022 liep Neto gratis en voor niets de deur uit bij Barça, maar op dat moment had Valencia slechts drie miljoen euro ontvangen. Nu blijkt dus dat de Catalanen onrechtmatig zes miljoen euro heeft achtergehouden. Daarover zijn de betrokken clubs wél tot een akkoord gekomen, een overeenstemming, waarbij de LaLiga-landskampioen van vorig seizoen alsnog vier miljoen euro moet betalen aan Valencia.

Zit hier een luchtje aan?

  • Zeker
  • Nee
2383+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie