‘Vreemde beslissing Peter Bosz bij PSV’

Foto: ‘Vreemde beslissing Peter Bosz bij PSV’

Donderdagavond sluit PSV een bijzonder succesvolle eerste seizoenshelft af met de bekerwedstrijd tegen FC Twente. Onder de lat zal Joël Drommel staan, zo liet trainer Peter Bosz al weten.

‘Wie zijn wij om te tegen Peter Bosz te zeggen: dit is onzin?’

“Hij leeft er enorm naar toe”, zei Bosz over zijn ‘bekerkeeper’. “Ik heb het nog nooit zo gedaan en dit geldt in principe voor het hele seizoen, als we doorkomen. Voordat dit voetbaljaar begon heb ik het met Walter en Joël besproken, omdat ik vind dat Joël de prijs moet kunnen verdedigen. Vorig seizoen deed hij het uitstekend voor PSV.”

“Daar heeft hij drie dagen heel lang over nagedacht: hoe moet ik dit verklaren?”, reageert journalist Leon ten Voorde daarop, in de AD Voetbalpodcast. “Dit is best wel een bijzondere uitleg, maar je komt er mee weg als je zestien wedstrijden oprij wint in Nederland. Wie zijn wij dan om te tegen Peter Bosz te zeggen: dit is onzin?”

De laatste maanden was het nog Arne Slot die met alle uitspraken weg kon komen, merkt presentator Etienne Verhoeff op. “Maar boven het Slotiaans heb je nu het Bosziaans.” Ten Voorde lacht: “Slot moet even dimmen, het gaat nu om Peter Bosz. Het is een hele goede uitleg over Drommel, hier kunnen we mee leven!”

‘Je geeft als trainer wel een signaal af..’

Ten Voorde zou het zelf anders gedaan hebben. “Je geeft als trainer wel een signaal af. Je roept de hele week: de beker is belangrijk, maar je stelt zelf toch je tweede keeper op. Dat doet wel wat met een groep. Ik vond het best opvallend. Ik zou het niet zo snel doen.” Vorig seizoen won PSV overigens nog de beker met Drommel onder de lat.

Zou jij een bekerkeeper opstellen?

  • Ja
  • Nee
772+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie