Vormer over Lang: “Hij heeft natuurlijk meteen een grote bek”

Foto: Vormer over Lang: “Hij heeft natuurlijk meteen een grote bek”

Ruud Vormer is lyrisch over Noa Lang, met wie hij meerdere jaren samenspeelde bij Club Brugge. Dat de linksbuiten bij PSV nu al een absolute sterspeler is, verbaast de routinier (tegenwoordig SV Zulte-Waregem) niet.

‘Als je snel presteert, word je ook geaccepteerd’

“Die kleine heeft veel kwaliteiten. In Brugge heeft hij echt stappen gezet in zijn mentaliteit en qua meeverdedigen. Hij is een stuk volwassener geworden. In België moesten ze eerst wel even aan hem wennen, want hij heeft natuurlijk altijd meteen een grote bek. Maar hij ging al heel snel presteren en dan word je ook geaccepteerd”, vertelt Vormer in De Telegraaf.

Onlangs releasede Lang nog zijn eerste nummer (rap). “Ik ken het, mijn oudste zoon draait het wel eens. En ik heb het ook in de kleedkamer bij Zulte al voorbij horen komen”, lacht Vormer. “Zo’n nummertje opnemen hoort ook bij Noa. Die jongen is heel toegewijd aan zijn sport, maar vindt muziek maken ook leuk. Als dat naast elkaar kan, is dat toch alleen maar mooi. Hij heeft ook een klein hartje. Die kleine is een hartstikke lieve jongen. In Brugge kwam hij veel bij ons over de vloer. Dan ging hij spelen met de kinderen en de hond. We hebben nog steeds goed contact. Binnenkort ga ik een wedstrijdje kijken in Eindhoven.”

‘Geen ideale schoonzoon, daar win je prijzen mee’

Gertjan Verbeek is ook positief over Lang. “Natuurlijk is Noa Lang geen ideale schoonzoon, maar dat zijn nu precies de jongens waar je prijzen mee wint. Dit zijn de spelers die iets extra’s hebben en die moet je als trainer koesteren. Daarbij is hij zeker geen luie voetballer. Hij legt ongelofelijk veel energie in de wedstrijden. En dat hij altijd zegt wat hij denkt. Nou, dat heb ik liever dan een speler waar je geen hoogte van krijgt en die achter je rug zit te klagen.”

Lang is de beste linksbuiten van de Eredivisie

  • Eens
  • Oneens
473+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie