Voorspelling: PSV en Feyenoord komen in actie, AZ en Ajax in direct gevecht

Foto: Voorspelling: PSV en Feyenoord komen in actie, AZ en Ajax in direct gevecht

De Eredivisie gaat in sneltreinvaart verder. Op zaterdag mag koploper PSV de reis afleggen naar Zwolle, waar op zondagmiddag in Almere nummer twee Feyenoord te zien is. Het grootste affiche van dit weekend is later die dag, wanneer AZ en Ajax in een direct duel strijden om de vierde plek. Lees hier de beste tips en odds om op deze wedstrijden te wedden.

PEC Zwolle PSV

De 0-1-thuisnederlaag tegen Almere City van afgelopen weekend was weer even wennen voor PEC Zwolle. Want daarvoor moeten we terug naar 9 december voor de laatste Zwolse nederlaag. Daarop volgden vier gelijke spelen en twee zeges. Opvallend is trouwens dat PEC het vooral in uitwedstrijden goed doet. Als we alleen thuisduels meetellen, staat de promovendus op de zestiende plek. Kijken we naar alle uitwedstrijden, dan zien we de club juist op de zesde plek terug.

PSV zat afgelopen week even in hogere sferen, want de klanken van de Champions League zijn toch nog wat aantrekkelijker dan de gemiddelde wedstrijd in de Eredivisie. Het 1-1-gelijkspel tegen Borussia Dortmund geeft ook nog eens perspectief op een eventuele volgende ronde in Europa. De defensie lijkt wel minder ondoordringbaar dan eerder dit seizoen, want PSV hield in de afgelopen negen wedstrijden maar twee keer de nul.

PEC Zwolle moet het stellen zonder Samir Lagsir, Zico Buurmeester, Ryan Thomas en Ferdy Druijf voor deze wedstrijd. Younes Namli lijkt op de rechterkant de belangrijkste speler in Zwolle dit seizoen. Bij PSV was Luuk de Jong in de spits tegen Dortmund goed voor zijn vijfde goal in de laatste vijf duels. Hij moet het wel nog steeds doen zonder ondersteuning van de geblesseerde Guus Til en Noa Lang. Malik Tillman was slecht in zijn afwerking tegen Dortmund en zou gepasseerd kunnen worden.

Wedtip PEC Zwolle – PSV

Het is geen geheim dat PSV voor deze wedstrijd de absolute favoriet is. De ongenaakbare koploper zou weinig moeite moeten hebben om PEC aan de kant te schuiven. Zodoende levert inzetten op een reguliere 1X2-weddenschap een slechte quotering op. Je kunt deze uitbreiden en inzetten op ‘PSV wint met handicap -2’. Dit levert je een odd op van 2.40 bij Unibet.

PSV wint met handicap -2

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Almere City – Feyenoord

Op alle vlakken is Almere City een vreemde eend in de bijt in de Eredivisie. Maar die eigenwijsheid wordt door de club juist omarmd. Ook coach Alex Pastoor gaat daarin mee, want hij speelt onorthodox voetbal. Weinig balbezit, veel lange ballen, veel fysieke duels en veel overtredingen vormen het recept. En dat legt de club geen windeieren, want als promovendus staat Almere netjes negen punten boven de degradatiestreep en slechts twee punten onder de play-offs voor Europees voetbal.

Tegenstander Feyenoord zal deze wedstrijd willen gebruiken om de Europese wonden te likken. Want voor het derde seizoen op rij bleek AS Roma het Waterloo voor de Rotterdamse club. In de Eredivisie staat de ploeg van coach Arne Slot op een eiland. Het gat met koploper PSV is tien punten en de voorsprong op FC Twente liep op tot acht punten. In zes van de laatste acht wedstrijden hield Feyenoord de nul, alleen tegen AS Roma lukte dit tweemaal niet.

Christopher Mamengi en Faiz Mattoir zijn de afwezigen bij Almere City. Verder lijkt Pastoor te kunnen beschikken over een zo goed als complete selectie. Topscorer Thomas Robinet was trefzeker afgelopen weekend en zal opnieuw in de aanval starten. Bij Feyenoord is men inmiddels eraan gewend dat Justin Bijlow en Gernot Trauner geblesseerd zijn, terwijl ook Thomas van den Belt niet tegen zijn oude club zal spelen door een blessure.

Onze voorspelling

Feyenoord is natuurlijk de favoriet, alleen al omdat het eerder dit seizoen al met 6-1 van Almere won. De spelers van de Rotterdammers zijn een stuk beter, maar Almere is een taaie ploeg en zal in elk geval weinig willen weggeven. Feyenoord krijgt ook weinig tegengoals, dus je zou kunnen wedden op ‘minder dan 2,5 goals’, tegen een quote van 2.45 bij Unibet.

Minder dan 2,5 goals

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

AZ – Ajax

Het leven zonder Pascal Jansen is voor AZ nog niet per se om enorm trots op te zijn. Maarten Martens is als zijn opvolger nu zes wedstrijden actief en dit leverde welgeteld één overwinning op, naast drie gelijke spelen en twee nederlagen. Die ene zege was afgelopen weekend, waarin Fortuna Sittard niet bepaald overklast werd, maar een late Alkmaarse goal zorgde alsnog voor een zege: 1-2. Dit geeft weer een voorsprong van drie punten op Ajax in de strijd om plek vier.

Want laat het maar aan Ajax om een kans om in te lopen te verkwisten. Na een knap 1-1-gelijkspel tegen koploper PSV werd namelijk met 3-2 verloren bij sc Heerenveen, waarna de Amsterdammers in eigen huis afgelopen weekend goed wegkwamen tegen NEC met een 2-2-gelijkspel. Vooral defensief is Ajax echt bedroevend bezig dit seizoen. Er zijn maar vijf clubs die meer tegendoelpunten kregen en die staan allemaal ver in het rechterrijtje. 41 keer moest een Ajax-doelman al vissen in de Eredivisie.

De laatste weken krijgt de jonge Wouter Goes de voorkeur van Martens centraal achterin, voor aanvoerder Bruno Martins Indi en zomeraanwinst Alexandre Penetra. Hij hoeft alleen reservekeeper Hobie Verhulst te missen. Ajax-coach John van ‘t Schip kan niet beschikken over Gastón Ávila en Steven Bergwijn, terwijl het niet duidelijk is of Tristan Gooijer en Jordan Henderson kunnen spelen. Brian Brobbey viel tegen Bodø/Glimt geblesseerd uit en kan mogelijk ook niet in actie komen tegen AZ.

Wedtip AZ – Ajax

Het is een seizoen om snel te vergeten voor Ajax, maar het duurt nog wel een tijdje voor de zomerstop weer aanvangt. Tot die tijd is plek vier het doel. AZ verslaan zou ideaal zijn. De vraag is alleen wie van twee tobbende clubs het beste voor de dag gaat komen. Het thuisvoordeel zorgt ervoor dat het wel eens slim kan zijn in te zetten op ‘AZ wint’. Dit levert je bij Unibet een odd op van 2.05.

AZ wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie