Voorspelling: Lazio en Napoli in jacht op CL-plekken

Foto: Voorspelling: Lazio en Napoli in jacht op CL-plekken

Eindigen bij de bovenste vier van de Serie A is voor veel clubs een enorm belangrijk doel, omdat die prestatie recht geeft op een ticket voor de Champions League. Maar sommige clubs blijven nog een beetje achter op die doelstelling. Zo nemen in deze speelronde de nummers zes en negen het tegen elkaar op. Beide clubs willen graag een flinke sprong omhoog maken. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Lazio – Napoli.

Lazio: teaminfo en vorm

De tribunes van Lazio zullen wat meer lege plekken vertonen dan normaal. Naar aanleiding van de racistische geluiden in de beker richting AS Roma-spits Romelu Lukaku moet de harde kern een dagje thuisblijven van de Italiaanse bond. En dat terwijl die Romeinse stadsderby sportief juist een groot succes was. In de slotfase liep het uit de hand met drie rode kaarten, maar op dat moment leidde Lazio door Mattia Zaccagni wel mooi met 1-0, een voorsprong die het vasthield.

De bekerzege op de aartsrivaal was onderdeel van een langere reeks goede resultaten voor de ploeg van coach Maurizio Sarri. Rondom dat duel werd namelijk vier keer op rij gewonnen in de competitie. Empoli (0-2), Frosinone (3-1), Udinese (1-2) en Lecce (1-0) werden verslagen. Dit zijn niet de allergrootste tegenstanders, maar deze overwinningen zorgden wel voor veel zelfvertrouwen in het lichtblauwe deel van de Italiaanse hoofdstad.

Dat vertrouwen kreeg vervolgens wel een knauw, want de Supercoppa leverde weinig succes op. Lazio mocht het in de halve finales opnemen tegen Internazionale en ging er met liefst 3-0 vanaf. Van diezelfde tegenstander werd halverwege december thuis verloren. Thuis won Lazio tien van de vijftien officiële wedstrijden. Slechts in vier van die duels wisten beide teams tot minimaal een doelpunt te komen.

De aanval van Lazio krijgt enigszins een knauw, aangezien zowel Mattia Zaccagni als Ciro Immobile met een schorsing langs de kant moet toekijken. Daarentegen is Valentín Castellanos wel fit, dus die mag in de punt van de aanval gaan starten. De laatste zeven doelpunten van Lazio werden allemaal door verschillende spelers gemaakt en van hen is alleen Zaccagni er niet bij.

Niet beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Napoli: teaminfo en vorm

Napoli zal wat meer van dit seizoen verwacht hebben. Na het binnenhengelen van de landstitel vorig jaar moest er nu voortborduurd worden op dat succes. Rudi Garcia werd als nieuwe trainer gehaald, maar die hield het niet lang vol. In november moesy de Fransman al het veld ruimen en Walter Mazzarri, die tussen 2009 en 2013 ook trainer was in Napels, werd aangesteld om de resultaten flink te verbeteren en de weg omhoog te vinden.

Dat ging flink met horten en stoten, want zijn eerste twee tegenstanders in de Serie A waren Internazionale en Juventus, die met respectievelijk 0-3 en 1-0 te sterk waren. Van Cagliari (2-1) werd nog gewonnen, maar dat lukte daarna niet tegen AS Roma (2-0), Monza (0-0) en Torino (3-0). Twee weken geleden was er toch nog een klein lichtpuntje te zien in de resultaten, toen in de absolute slotfase nipt met 2-1 gewonnen werd van laagvlieger Salernitana.

Ook Napoli mocht deelnemen aan de Supercoppa, waar opeens wel een goed resultaat werd geboekt, door Fiorentina in de halve finales met 3-0 aan de kant te zetten. De bokaal werd niet gewonnen, want uiteindelijk ging Internazionale er in de finale met een 0-1-overwinning vandoor. Voorin moet het een stuk beter voor de regerend kampioen, want in vijf van de laatste zeven wedstrijden wist het niet te scoren.

De lijst afwezigen bij Napoli is wat langer dan bij Lazio. Zo zijn er met Pasquale Mazzocchi, Jens Cajuste, Khvicha Kvaratskhelia en Giovanni Simeone vier geschorsten en met Alex Meret, Natan en Mathías Olivera drie geblesseerden. Het grootste gemis is echter dat van topspits Victor Osimhen, die net als Frank Anguissa actief is op de Afrika Cup. Alessio Zerbin scoorde tweemaal in acht minuten tegen Fiorentina en zal hopen op een basisplaats.

Napoli scoort niet

Vorige ontmoetingen

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan zien we dat de bezoekers in het voordeel zijn, met vier zeges tegenover twee nederlagen in de laatste zes ontmoetingen. Het doelsaldo is met 7-14 dan ook in Napolitaans voordeel. Eerder dit seizoen speelden de ploegen al in Napels tegen elkaar; Lazio wist deze wedstrijd met 1-2 te winnen.

Wedtip Lazio Napoli

Beide teams hadden toch wat meer verwacht van dit seizoen. Een stap omhoog is een must, dus dit is een goed moment om een concurrent een tik uit te delen. Dan is het vooral de vraag wie het meeste recht heeft om met vertrouwen toe te werken naar dit duel. Dat is toch de thuisploeg, die iets meer ervaring heeft met winnen en niet zoals Napoli de sterspeler hoeft te missen. Tip: wedden op ‘Lazio wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.30 bij Unibet.

Lazio wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie