Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Voorspelling: kan NAC Breda of Excelsior een eerste stap naar de Eredivisie zetten?

Foto: Voorspelling: kan NAC Breda of Excelsior een eerste stap naar de Eredivisie zetten?

NAC Breda kan zomaar gaan promoveren naar de Eredivisie. Met nog slechts twee wedstrijden te gaan, ontvangen de Brabanders Excelsior in eigen huis De Rotterdammers en NAC zijn de twee overgebleven clubs in de strijd om de laatste plek in de Eredivisie voor het komende seizoen. Terwijl NAC graag wil promoveren, wil Excelsior vooral niet degraderen en zich handhaven in de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie. Een thuis- en uitwedstrijd zullen bepalen wie er volgend seizoen in de Eredivisie speelt. Hier vind je informatie en wedtips over het eerste duel tussen NAC Breda en Excelsior.

Rat Verlegh Stadion

Playoff

28 mei 2024

20:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 28 mei 2024 19:57.

NAC Breda: teaminfo en vorm

NAC Breda heeft vriend en vijand verrast tijdens de play-offs. Het team van Jean-Paul van Gastel eindigde als achtste in de Keuken Kampioen Divisie, waarmee het de laagst geplaatste club was die deelnam aan de promotiewedstrijden. NAC behaalde 56 punten, net als MVV en Jong AZ, en met een iets minder doelsaldo had de club niet eens meegedaan aan de play-offs. Nu het team uit Breda echter meedoet, gaan de spelers er volledig voor.

In de eerste knock-outwedstrijden nam NAC het op tegen Roda JC. Thuis werd met een 3-1 overwinning een goede uitgangspositie behaald. Uit in Kerkrade maakte Roda JC het NAC verrassend genoeg niet moeilijk; de ploeg uit Breda wist met 0-5 te winnen. Tegen FC Emmen gebeurde iets vergelijkbaars. In de wedstrijd in Breda werd met 1-1 gelijkgespeeld, waardoor Emmen een betere uitgangspositie leek te hebben dankzij de thuiswedstrijd die nog zou volgen. Het team van Van Gastel begon echter flitsend aan de wedstrijd en na veertien minuten stond NAC met 0-2 voor. Het duel eindigde uiteindelijk in een 0-3 overwinning.

Door Roda JC en Emmen uit te schakelen, staat NAC nu in de finale van de promotie/degradatie play-offs. De Brabantse club speelde voor het laatst op het hoogste niveau van Nederland in het seizoen 2018/2019. Na vijf seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie kan de club de promotie bijna ruiken. Er moet alleen nog afgerekend worden met Excelsior.

Beide teams scoren: Ja

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Excelsior: teaminfo en vorm

Het team van Marinus Dijkhuizen eindigde als zestiende in de Eredivisie, waardoor de club gedwongen is deel te nemen aan de nacompetitie om z’n plek in de competitie te behouden. De Rotterdamse club mocht een aantal rondes van de play-offs overslaan en kwam afgelopen week direct uit in de halve finale, waarin ADO Den Haag de tegenstander was. In Den Haag wist Excelsior met 1-2 te winnen, waarmee Dijkhuizen een uitstekende uitgangspositie creëerde voor de thuiswedstrijd.

In eigen huis werd ADO volledig vernederd. Excelsior behaalde een 7-1 overwinning. Troy Parrot, de spits van Excelsior, opende de score na drie minuten en voltooide zijn hattrick in de 31e minuut door een strafschop te benutten. Vlak voor rust scoorde Couhaib Driouech de vierde treffer. Henk Veerman deed nog wat terug, waardoor de stand 4-1 was bij rust. Na de pauze bleef Excelsior doordrukken. Julian Baas, Kenzo Goudmijn en Lazaros Lamprou scoorden ook, waardoor de eindstand op 7-1 kwam. In de laatste tien minuten pakte Bart van Hintum nog rood voor ADO, al had dat geen invloed meer op de uitslag.

Excelsior speelde dit seizoen in de Eredivisie en lijkt daarom favoriet voor dit duel. Echter, de recente geschiedenis laat zien dat Eredivisieclubs het moeilijk hebben in de nacompetitie. In de afgelopen vijf edities is het een club uit de Eredivisie niet gelukt om degradatie te voorkomen. Roda JC was in 2017 de laatste ploeg die degradatie wist te ontlopen via de nacompetitie.

Excelsior wint

Onderling resultaat

In 2022 kwamen de twee clubs elkaar voor het laatst tegen in een competitieve wedstrijd. In dat seizoen was NAC de betere van de twee. Thuis wonnen de Brabanders met 4-1, terwijl de wedstrijd in Rotterdam in een gelijkspel eindigde. Historisch gezien is NAC de favoriet voor dit duel. In de laatste 12 wedstrijden won de ploeg uit Breda zes keer, eindigden drie wedstrijden in een gelijkspel en wist Excelsior drie keer te winnen.

Wedtip NAC Breda – Excelsior

Aangezien de returnwedstrijd zondag nog op het programma staat, zullen de ploegen dinsdagavond niet direct alles of niets spelen. NAC wil echter in eigen huis een voorsprong nemen als het even kan. Beide clubs hebben in de afgelopen duels veel gescoord, waardoor een doelpuntrijke wedstrijd niet onwaarschijnlijk lijkt. Wedden op ‘Meer dan 2,5 doelpunten’ is dan ook een interessante optie met een odd van 1.53 bij Unibet.

Meer dan 2,5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie