Voorspelling: Kan Atalanta verrassen tegen Internazionale?

Foto: Voorspelling: Kan Atalanta verrassen tegen Internazionale?

Op woensdagavond wordt er in Italië een competitiewedstrijd ingehaald. Koploper Internazionale krijgt namelijk bezoek van het Atalanta van Teun Koopmeiners. De Nederlander steekt in een uitstekende vorm en zal zijn ploeggenoten bij de hand moeten nemen als Atalanta een resultaat wil boeken in Milaan. Kan Atalanta verrassen tegen Inter? In deze voorbeschouwing kan je informatie vinden die je helpt bij het wedden op het duel Internazionale – Atalanta Bergamo.

Internazionale: teaminfo en vorm

Internazionale is bezig aan een sterk staaltje in de Serie A. Na 25 speelrondes heeft de club van trainer Simone Inzaghi al 66 punten verzameld. De voorsprong op de nummer twee bedraagt negen punten. Inter heeft zelfs nog een wedstrijd tegoed vergeleken met de andere teams in de top vier. De voorsprong van de ploeg uit Milaan kan dus oplopen tot twaalf punten.

Internazionale verloor voor het laatst op 20 december 2023. Bologna was toen met 1-2 te sterk in de beker. Joshua Zirkzee was tijdens deze wedstrijd te sterk voor de achterhoede van de Nerazzurri. Sinds dat duel werd er niet meer verloren door de club. Alle tien de wedstrijden die Internazionale heeft gespeeld in 2024 werden gewonnen.

In de eerste ontmoeting in de Champions League wist Inter met 1-0 te winnen van Atlético Madrid. De Italianen waren oppermachtig in Milaan en hadden eigenlijk meer doelpunten moeten maken. Invaller Marko Arnautović was de doelpuntenmaker tijdens dit duel. Afgelopen weekend ging de ploeg van Inzaghi op bezoek bij Lecce (0-4). Met 2 doelpunten was Lautaro Martínez wederom de grote man bij Inter.

De Argentijnse spits is bezig an een speciaal seizoen. In 23 competitiewedstrijden heeft hij al 22 keer gescoord, daarnaast gaf hij ook nog 4 assists. Martínez vormt samen met Marcus Thuram het aanvalsduo bij Inter. Thuram kwam transfervrij over van Borussia Mönchengladbach. De 26-jarige aanvaller is uitstekend begonnen in Italië en lijkt op het veld een connectie te hebben met de Argentijn. In 24 duels in de Serie A heeft Thuram 10 keer gescoord en 10 assists geleverd. De Fransman is echter geblesseerd en zal niet meedoen tegen Atalanta.

Lautaro Martínez scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Atalanta Bergamo: teaminfo en vorm

De club van Hans Hateboer, Marten de Roon en Teun Koopmeiners is bezig aan een keurig seizoen. Atalanta begon rommelig aan 2023/24. De aansluiting bij Internazionale raakte de ploeg snel kwijt. Momenteel staat Atalanta vijfde in de Serie A. AC Milan en Bologna zijn op het moment de grootste concurrenten van de ploeg.

Gian Piero Gasperini en zijn spelers hebben een achterstand van zeven punten op AC Milan en twee punten op Bologna. Op papier moet Atalanta natuurlijk boven Bologna staan. Gasperini kan namelijk over kwalitatief betere spelers beschikken. Bij een overwinning op Internazionale stijgt Atalanta naar de vierde plek. Dit is vooral voor aankomend seizoen erg belangrijk. Een top-vier notering geeft namelijk recht op een Champions League-ticket.

De laatste nederlaag van Atalanta dateert uit 2023. Bologna was vlak voor de jaarwisseling te sterk voor de ploeg uit Bergamo. In 2024 werd er zeven keer gewonnen en tweemaal gelijkgespeeld. Afgelopen zondagavond nam de club het op tegen AC Milan. De ploeg kwam snel op een achterstand, maar vlak voor rust wist Koopmeiners Atalanta langszij te schieten. Dit duel eindigde in 1-1.

Voor Gasperini & Co breekt er een zeer belangrijke periode aan. De komende zeven duels zijn stuk voor stuk topwedstrijden. Atalanta neemt het in de aankomende weken op tegen Internazionale, Bologna, Sporting (Europa League), Juventus, Fiorentina en Napoli. Dit is hét moment om punten af te snoepen van de directe concurrentie. Wordt er zelf een aantal keer verloren, dan zal de club wegzakken in de Italiaanse competitie.

Beide teams scoren

Onderling resultaat

Eerder dit seizoen wist Internazionale te winnen in Bergamo (1-2). Historisch gezien heeft Atalanta het zwaar in Milaan. Er werd in 2014 voor het laatst gewonnen in Giuseppe Meazza door Atalanta.

Wedtip Internazionale – Atalanta Bergamo

Internazionale is duidelijk de favoriet voor deze wedstrijd. Er werd pas één keer in eigen huis verloren dit seizoen door Inter. Voor Atalanta is dit een mooie kans om in te lopen op de directe concurrentie. Het lijkt echter een te lastige opdracht te worden. Tip: wedden op eindresultaat ‘Internazionale wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.65 bij Unibet.

Internazionale wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie